Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Док не скине усев нови власник не може ништа. Имао сам такав случај на њиви била детелина,власница умре,а син наследник за којег нисмо ни знали да постоји прода њиву неком лику. Овај хтео на силу да уђе у посед али му адвокат рекао да се не игра случајно са тиме. После човек дошао и договоримо се да радимо за џабе још две године.
Vlasništvo je jače od zakupa, isplati mu troškove, arenda se odbije od predhodnog vlasnika i kraj priče.

Zato u kupoprodajnom ugovoru navedes da prodavac garantuje da je njiva slobodna i da nema nikakvih tereta na njoj (zakupa,dugova,hipoteka medjasa koji po pravu preceg zele kupiti itd itd) i da u slucaju nekog problema te vrste odgovara prodavac i snosi sve troskove i naknade. I onda te zabole :)

Pa prodavac je uvek krvi ako ima neki problem jel ga samo on zna. Otkud ja znam ko je sta radio sa svojom zemljom X godina unazad. Ali kao sto napisah gore jednom jednostavnom recenicom u ugovoru resis sve probleme. Ja sam imao situaciju da sam kupio neki vocnjak i da je prodavac kao ponudio ove okolo niko nije hteo da uzme (usmeno naravno) i ja to kupim. Posle nekog vremena (tipa god dana) se neki tu pored popismanio kao nije znao hoce on da kupi jel tuda prolazi obilaznica oko Kragujevca.U ugovoru naveo po ovom gore principu i stavio neke baslosovne cifre za ostete u slucaju problema jel se parcela nalazi u selu na glavnom putu(plus vocnjak kao neke ludilo sadnice stotine eura komad). Pozvao ovog od koga sam kupio i rekao mu da resi situaciju il je najebao :)
Posle toga se vise niko od njih nije ni javljao,dal ga je ovaj nesto prepalamudio ili mu sta platio pitaj boga :)

Nazad
Vrh