Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Kako bi rekao Dragče, ja sa tvojim ugovorom nemam ništa to vidi sa prethodnim vlasnikom pa nek ti on da, mogu i ja ali se cena umanjuje za iznos koji si dao. Ja da plaćam a drugi da j.. e, taj film se nije snimio.
Izgleda da ne jebeš.

Stari vlasnik je dužan da pismenim putem obavesti zakupca da je došlo do promene vlasnika i da od tog dana, sve obaveze izmiruje novom vlasniku, a ako je zakupnina plaćena unapred onda stari vlasnik mora da da novom vlasniku srazmeran deo za naredni period.

Ti kao nov vlasnik moraš da poštuješ ugovor koji si dobio uz zemlju.

Možeš sporazumno da raskineš ugovor, ali taj raskid mora da potpiše stari vlasnik.Možeš da otkupiš preostale godine od zakupca.

Jedino kada možeš da poništiš ugovor je ako se zemlja loše obradjuje pa joj se time smanjuje kvalitet, ako zakupac daje zemlju nekom trećem licu.

Zato je najbolja praksa u ugovor uvrstiti i da se u slučaju prodaje ugovor raskida u roku od recimo 30 dana, ili nakon skidanja useva.Ali to je stvar koju treba stari vlasnik da odradi.

Izgleda da ne jebeš.

Stari vlasnik je dužan da pismenim putem obavesti zakupca da je došlo do promene vlasnika i da od tog dana, sve obaveze izmiruje novom vlasniku, a ako je zakupnina plaćena unapred onda stari vlasnik mora da da novom vlasniku srazmeran deo za naredni period.

Ti kao nov vlasnik moraš da poštuješ ugovor koji si dobio uz zemlju.

Možeš sporazumno da raskineš ugovor, ali taj raskid mora da potpiše stari vlasnik.Možeš da otkupiš preostale godine od zakupca.

Jedino kada možeš da poništiš ugovor je ako se zemlja loše obradjuje pa joj se time smanjuje kvalitet, ako zakupac daje zemlju nekom trećem licu.

Zato je najbolja praksa u ugovor uvrstiti i da se u slučaju prodaje ugovor raskida u roku od recimo 30 dana, ili nakon skidanja useva.Ali to je stvar koju treba stari vlasnik da odradi.
Ovo je nešto najsmislenije što sam pročitao na ovoj temi .

Koliko znam, vi pričate o suši od četiri godine, ko na takvu situaciju uzima kredit, briga banku koliko ti radiš zemlje nego šta možeš da daš kao zalog kredita.
Kakve veze ima kad ko uzima ili zašto uzima kredu? Ne izvrći temu.
Idi u banku i raspitaj se.
Konkuriši za povrat pa ćeš videti.
Naravno da niko ne treba da pravi problem to i jeste poenta. Samo što si ti to tek sad napisao... A prdež da zaboravimo.

Posmatrajte tu situaciju sa vedrije strane:
Kupiš njivu i ostaviš tog zakupca da je radi 2 ili 3 godine i onda prođe rok za žalbu komšijama od te njive.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Da li je tako?
U slučaju da je prodavac prodao nepokretnost, a nije je prethodno ponudio imaocu prava preče kupovine ili je nepokretnost prodao pod uslovima povoljnijim od uslova iz ponude, imalac prava preče kupovine može tužbom u roku od 30 dana, računajući od dana kada je imalac prava preče kupovine saznao za prodaju te nepokretnosti, a najkasnije u roku od dve godine od dana zaključenja ugovora o prodaji nepokretnosti, da zahteva poništaj ugovora o prodaji nepokretnosti i da se nepokretnost njemu proda pod istim uslovima, te da istovremeno sa podnošenjem tužbe, položi kod nadležnog suda iznos u visini tržišne vrednosti nepokretnosti.
------------
Nedavno sam čitao baš o ovom pravu preče kupovine, ali tek sad vidim da sam pogrešio.
Izvinjavam se! U pravu si @bikacan , rok je dve godine.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh