Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ovo je procenjeno na 130.000 cela površina

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Koliko se ja secam da notari imaju tarifu spram cene u ugovoru, tipa od 2 miliona, od 2 do 4 miliona i tako dalje...
Mislim da od toga zavisi cena overe

Ps.takođe inza uapih hipoteke postoje tarife:
Do 6 miliona oko 25000 din
od 6 do 30 miliona oko 65000 din
Od 30 do 60 miilona oko 130000 din
Preko 60 milona oko 190000
+ još nešto malo aitnih troskova...

Poslednja izmena:
Ипак момо када упоредимо цене појединих пореза и намета овде и у републици српској буде осетно мање, чак по неколико пута.

А ја сам мислио да сам колико толико писмен а онда наиђох на ову реченицу:

Član 100
Sopstvenik šume koji namerava da proda šumu dužan je da tu šumu prvo ponudi na prodaju korisniku šume ako se ona graniči sa šumom u državnoj svojini.

Како ви ово тумачите?

Није ми јасно зашто пишу законе за које треба тумачење, понекад и превод на српски народни језик?

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

А ја сам мислио да сам колико толико писмен а онда наиђох на ову реченицу:

Član 100
Sopstvenik šume koji namerava da proda šumu dužan je da tu šumu prvo ponudi na prodaju korisniku šume ako se ona graniči sa šumom u državnoj svojini.

Како ви ово тумачите?
Mozda se pod sopstvenik misli na gruntovnog , a korisnik da je katastarski vlasnik sume ? Mozda

То "можда" ме ј'бе!
Прво су ме збунили претходни чланови који су контрадикторни али сам одатле извукао сазнање о разлици измеђеу шуме и шумског земљишта (као да шума није на земљишту него виси у ваздуху):

Član 99

Šume u državnoj svojini ne mogu se davati u zakup.
Šumsko zemljište u državnoj svojini može da se da u zakup do njegovog privođenja nameni utvrđenoj planovima gazdovanja šumama.
Šumskom zemljištu iz stava 2. ovog člana koje se daje u zakup ne može se menjati namena za vreme trajanja zakupa.

Član 99a

Vlada na predlog Ministarstva dodeljuje pravo korišćenja šuma u državnoj svojini.

Овде маора да је госпођа Живка, министарка, умешала прсте због ујка Васе.

Kod mene u okolini srbija sume ima dosta posadjenih suma i njih daju u zakup da se radi izmedju redova dok suma ne poraste pa se mozda misli na to

Kod mene u okolini srbija sume ima dosta posadjenih suma i njih daju u zakup da se radi izmedju redova dok suma ne poraste pa se mozda misli na to
Вероватно.
Поента целе приче је што не могу да сазнам да ли шумско земљиште подлеже праву прече куповине као пољопривредно? У три закона није прецизно дефинисано а извршитељ, Комора извршитеља и адвокат повериоца нису знали да ми кажу па сад морам да пишем упит Министарству правде (а то трајеееее).

Nazad
Vrh