Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Neki dan pise komsinica nudi zemlju pored mene, znam da ima 2kj ali kaze samo 15 000e reko nije lose na ovu krizu, kad kaze kasnije 15 po jutru, reko ako neko naidje ponudi i moje prodao bih.
Inace isto imam 2kj istog oblika, s tim da sam to krajem leta pogodio na 9 po jutru.

Probajte sa ovim:

Los kvalitet snimka ali moze se koliko toliko videti.. Ja tu pratim okvirno stanje useva, kakve je boje, uporedjujem sa komsijama i slicno ali ne moze da se vidi bistro kao sto bi voleo..

Da, u pozadini su snimci iz 2021 ali kada klikneš na parcelu koju želiš da pogledaš (koja prethodno mora biti kreirana da bi se mogla odabrati u mapama), izabereš datum (najfriščiji snimak je od 17.02.2025) kao i gde želiš da se pojavi (levo ili desno), odabereš u padajućem meniju NDVI (može i SR) i onda tumačiš u kakvom je stanju usev.

kad kaze kasnije 15 po jutru,
Па то није цена земље него цена €. Сад ти је мерило за € јутро земље а не обрнуто. Ко има ефективу у рукама мора хитно да је се ослобађа иначе губи на дневном нивоу. Коефицијент обрта долази до пуног изражаја. И € и $ се штампају немилице.
ali ne moze da se vidi bistro kao sto bi voleo..
То што би волео може само са војних сателита или купи дрон (испод 1.000€) са дометом до 10 км. па гледај (и снимај) до миле воље.

Ja ih nemam nastampanih, gledam u paritetu koliko mi jutara zetve treba za jedno jutro i matematika je prosta, nemam je i ovoj opciji.
Е сад је друга прича по којим ценама продајемо своје производе. Погледај како су Американци решили кризу из 2008. Кокнули су порез али су изоставили богате већ су погођени били мали и средњи који се нису снашли. Сад није отворен порез али су дампинг цене и то глобално.
Гледам процену некретнина и од стране извршитеља. Нема више џаба к'о некад а и повериоци често одустану од захтева за новчану надокнаду (осим финансијких институција) већ уписују некретнине на своје име по процени извршитеља.
Пратим шуме, јер сам проценио да ће ту ускоро бити "леба без мотике" због карбонског отиска. До пре годину дана си могао купити за багателу али више није тако. Баш ми је пропала једна куповина јер је поверилац повукао предмет од извршитеља.

Sa nizeg nivoa to pratim i mogu da kazem od kad nema seljak para za kupovinu i investitori nepoljoprivredne delatnosti imaju manjak interesovanja za kupovinu zemlje.

Nazad
Vrh