Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Да ли је неко чуо за глупост да странац, власник пољопривредног земљишта не може да прода исто резиденту? Погледао сам Закон о промету непокретности и Закон о пољопривредном земљишту и нисам нашао да не могу да купим њиву од Босанца (конкретно). Нотар неће да спроведе купопродајни уговор.

Да ли је неко чуо за глупост да странац, власник пољопривредног земљишта не може да прода исто резиденту? Погледао сам Закон о промету непокретности и Закон о пољопривредном земљишту и нисам нашао да не могу да купим њиву од Босанца (конкретно). Нотар неће да спроведе купопродајни уговор.
Nije tacno ja sam kupio, Od Austrijskog državljanina.
A i moj otac mi je poklonio zemlju isto je Austrijski državljanin.Sve je bilo normalno ,nikakve probleme nije pravio notar.

Nije tacno ja sam kupio, Od Austrijskog državljanina. A i moj otac mi je poklonio zemlju isto je Austrijski državljanin.
Е, да. Други нотар је истог става као први ал' је рекао да може поклон од странца. Одем код трећег, не помињем ову двојицу, и све ОК. Ко је ту луд, бем ли га.

Kome je namenjeno pitanje? Moj ćale je uzeo Austrijsko pa je morao da se odrekne Srpskog . Kasnije nasledio neku zemlju pa mi je sa Austrijskom ličnom kartom prepisao zemljiste bez problema kod notara. A inače ja sam rođen u Salzburgu ali nisam živeo tamo pa stim nemam ni pravo na njihovo državljanstvo.

Nazad
Vrh