Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Vi se cudite za zemlju sto je jutro doslo do 10 hiljada evra,aa ne cudite se za stanove sto su recimo u mojoj opstini u novogradnji bili 600-700 evra a sada 1400-1500 evra...
Za jednu garsonjeru od 30 i neki kvadrat ti treba 50 hiljada evra...koo too kupuje i odaklee??

Vi se cudite za zemlju sto je jutro doslo do 10 hiljada evra,aa ne cudite se za stanove sto su recimo u mojoj opstini u novogradnji bili 600-700 evra a sada 1400-1500 evra...
Za jednu garsonjeru od 30 i neki kvadrat ti treba 50 hiljada evra...koo too kupuje i odaklee??
Dosta kupuju oni koji su prodali nasleďenu zemlju.:giggle:::sramota::

Тачно нам треба укинути субвенције, па на ове цифре нема кризе никада...

Тачно треба да нам траже да вратимо све што амо добили, ал прво на прегледа код неких чика доктора!

Код мене 10 + хиљада еврова није купио ни један сељак којо се бави ратарством...
За сад знам двојицу којимсу по тој цени продали, а дал ће се на њима само завршити, тешко је рећи...

Kod mene ima jedan čovek koji kupuje zemlju iz hobija. Ima para koliko hoćeš, ali nikad ne nabija cenu drugima. Kupuje samo kada ga ponude, a cena bude realna.

Код мене 10 + хиљада еврова није купио ни један сељак којо се бави ратарством...
Ej samo kada bi se moglo naći po 10-12k/kj da se kupi gde bi nam kraj bio. Ne može se naći ništa normalno apsolutno.
Komšija tražio 8k/kj za 5klasu 40% slatina. Nije mogao da je proda 7-8godina. Dobijao uvek oko 4-5k ali nije hteo da je da za te pare..... i jedni kada su čuli da se to prodaje došli i sami mu ponudili 18k/kj..... rešili trgovinu odmah.

Sve to je zato što kod nas može bilo ko da kupi poljoprivredno zemljište. U nekim državama na ,, trulom zapadi" ne može da kupi zemlju ko je neće obrađivati, a ne može da je obrađuje ko nije obučen.

Nazad
Vrh