Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Naravno da mi je je bitno poreklo para,pa da sam mislio da se prodam već bi bio prodat.
Hteo sam samo da kažem da nije baš sve crno belo i da narod ne treba zatrpavati pričom da veruju u bajke.
Mislim da si razumeo šta sam hteo reći.

Drugi svet i dimenzija

Nemacka i njeg glavni grad Berlin, omiljena destinacija Srba deluju kao kasaba poredeci sa ovim. Sad posto su ih Kinezi potukli u svemu pa i u najvecoj uzdanici proizvodnji kola, ostalo je jos da lupaju carinske barijere i pokrckaju pokradene novce narednih 20-30 godina pre nego sto odu u svetski zapecak.

Meni komsija radi u Kini prvo kao profesor engleskog a sada kao kosarkaski trener.Prezadovoljan i platom i drzavom i organizacijom nimalo se nije pokajao sto je otisa tamo umesto na zapad

Interesuje me kako se krece cena zemlje u Šidskoj opstini (na potezu od Šida ka Tovarniku)
Jedna parcela od 2.75 jutra odmah do glavnog puta, jedna od 1.25 jutra isto do puta, a jedna parcela od 12 jutara u komadu 400m udaljena od glavnog puta vazdusnom i drumskoj linijom, bukvalno preko puta od ove od 1.25 jutra cim se predje preko te njive.
Njive se vode kao 1 i 2 klasa u ekatastru.

Da li je moguće na neki način proveriti tržišnu vrednost zemlje u nekoj opštini preko ugovora o kupoprodaji zemlje?

Npr. poreska uprava procenu tržišne vrednosti zemljišta radi tako što uzme dva pravosnažna kupoprodajna ugovora iz iste opštine i na osnovu ta dva ugovora izvuče srednju vrednost kvadratnog metra. Mene sad zanima po kom kriterijumu određuju ta dva kupoprodajna ugovora, da li biraju ugovore sa najvećom cenom, ili poslednje pravosnažne ugovore u trenutku procene, ili slučajno odabrane ugovore itd.? I da li bih ja to mogao na neki način da proverim, tj. može li to negde da se vidi na internetu?

Постоје сертификоване фирме које се баве проценом вредности некретнина. Мени су за једну парцелу узели 110е за процену. Ако ти треба број јави се на пп да ти пошаљем.

Постоје сертификоване фирме које се баве проценом вредности некретнина. Мени су за једну парцелу узели 110е за процену. Ако ти треба број јави се на пп да ти пошаљем.
Oni rade potpuno isto, uzimaju ugovore iz zadnjih 12 meseci i prave neki prosek vrednosti. Radio sam to 2 puta ove godine, otimanje para sa grafikonima i glupostima.

Ne treba, nema tu matematike za dodatne izdatke. Evo konkretno o čemu se radi, zbog određivanja sume za porez za prenos apsolutnih prava poreska uprava je napravila procenu tržišne vrednosti poljoprivrednog zemljišta na 214 din/m2. Pre dve godine je procena bila na 159 din/m2, pa nam se čini da je sad ovih 214 puno, tj da su uzeli najveće ugovore pa po njima napravili procenu. Mislio sam da to može nekako da se proveri, ali pošto se radi o samo jednom kj onda tu nema računa praviti dodatne troškove. Kod nas uskoro treba da rade eksproprijaciju zbog izgradnje brze saobraćajnice, pa me baš zanima da li će i tada zadržati ovu procenu tržišne vrednosti zemljišta.

Nabijaju opštinari cenu zemlje i zbog poreza .Ako me sećanje služi , maksimalno 0,04 % mogu da oporezuju od vrednosti zemlje.

Nazad
Vrh