Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ne radi se kad ce se otplatiti, nego kad covek seljak zaradi 100-200 000e viska sta da kupi, najlogicnije je da vrati odakle je zaradio. Ako kupi masine ne valja, ako kupi apartman na odmaralistu ne valja...cim je zaradio te pare znaci da zna sta radi.

U realnosti ispada da svi rade i posluju sa gubitkom dok je u stvarnosti sasvim drugačija priča.Nešto se ne slažu kukanje i stanje na terenu.

I kod nas su te cene. I kupuju poljoprivrednici. Ali sami oni koji su imali tu sreću da imaju zemlju u potesu gde se grade fabrike i gde dobijaju od 45-50 evra za kvadratni metar pa naviše. Ide i preko 80 evra. Njima nije problem da daju 20.000 evra za jutro...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

U realnosti ispada da svi rade i posluju sa gubitkom dok je u stvarnosti sasvim drugačija priča.Nešto se ne slažu kukanje i stanje na terenu.
Kod nas u selu svaki ali svaki koji radi preko 100 kj i ima dobru mehanizaciju ima putera na glavi. Svako je muljao u nekom trenutku. Drzavna zemlja dzabe 2008, subvenacije 14000 do 100 ha, pdv, povracaji za mehanizaciju mito i korupcija, preoravanja livada, bacanje vestaka po livadama za isharnu krava prazan ciklon, itd itd....

Колико се сећам било је и неких експрес конкурса, кратак рок за прикупљање документације и слично. На то су скретали пажњу у појединим емисијама али појео вук магарца...

Ma castili su tj mitili da prodju na konkurse za mehanizaciju, beskamatne kredite i sta sve ne. Sami su pricali o tome i hvalili se kako su sposobni....
Ja nisam rekao da ne rade, rade dosta i vredni su ali imaju i putera na glavi to sigurno.

Tako misle za mene i meni slične.Nisam nikada ništa ni od koga dobio, radim preko 100 k.j, imam dobru mehanizaciju, živim sasvim pristojno.Ni na jednom konkursu nisam prošao, usluge banki koristim kada prolazim da se ogledam u njihovim izlozima. 😂 Kredite nisam koristio i ne planiram da koristim.Državnu zemlju nisam obrađivao i ne obrađujem trenutno.Sve obaveze prema državi i ostalima izmirujem redovno, nisam nikome ništa dužan.
Priča se kako sam prevario državu i da je meni lako, jeste mi lako jer imam čarobni štapić a kada bi svakome rekao da obuje moje cipele na dva tri dana rekao bi mi da sam lud. 😂

Od ovih "velikih" sad ne znam ni jednog da nije radio drzavnu zemlju pre 15 god, malo platis malo dzabe i tako u krug....

Nazad
Vrh