Има нека обавеза да се пријављују виногради преко 10а а зашто не знам. Дал' због контроле акциза (вино, ракија) или нешто треће.A šta ako dođe neka inspekcija i ustanovi se da nema vinograda?
Иначе ево свежа цена са лицитације на којој сам учесвовао пре 2 дана (КО Борци код Крагујевца). Парцела 3 јутра, до пута дужом страном, преко пута има неколико кућа (значи има струје), уписано у катастру као виноград, на авионском снимку се види неки црвени кровић па сам уплатио учешће на невиђено. Почетна цена је била 4.2€/ар. Дошло нас је 6 а један је одмах одустао кад је видео колико нас је. Један је дисквалификован јер је грешком уплатио мање. Први је одустао на 9. кораку, други на 14. а ја сам тер'о кера до 47. корака за инат. Конкурент ми је био неки доктор који је довео адвоката кога је овластио. Видим адвокат голобрад, неискусан а доктор вероватно пере паре од мита па сам се зато заинатио.
Адвокат потеже ону таблу с' бројем као револвераш- каубој а је га само пратим и видим будала не зна да ме истестира тако што ће он да проба да прати. У једном тренуку ми паде на памет да ћу подићи пореску оснвицу за будуће трансакције међу сељацима па прекинем кад сам подигао цену за 1.000%.