Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

A šta ako dođe neka inspekcija i ustanovi se da nema vinograda?
Има нека обавеза да се пријављују виногради преко 10а а зашто не знам. Дал' због контроле акциза (вино, ракија) или нешто треће.

Иначе ево свежа цена са лицитације на којој сам учесвовао пре 2 дана (КО Борци код Крагујевца). Парцела 3 јутра, до пута дужом страном, преко пута има неколико кућа (значи има струје), уписано у катастру као виноград, на авионском снимку се види неки црвени кровић па сам уплатио учешће на невиђено. Почетна цена је била 4.2€/ар. Дошло нас је 6 а један је одмах одустао кад је видео колико нас је. Један је дисквалификован јер је грешком уплатио мање. Први је одустао на 9. кораку, други на 14. а ја сам тер'о кера до 47. корака за инат. Конкурент ми је био неки доктор који је довео адвоката кога је овластио. Видим адвокат голобрад, неискусан а доктор вероватно пере паре од мита па сам се зато заинатио.
Адвокат потеже ону таблу с' бројем као револвераш- каубој а је га само пратим и видим будала не зна да ме истестира тако што ће он да проба да прати. У једном тренуку ми паде на памет да ћу подићи пореску оснвицу за будуће трансакције међу сељацима па прекинем кад сам подигао цену за 1.000%.

Има нека обавеза да се пријављују виногради преко 10а а зашто не знам. Дал' због контроле акциза (вино, ракија) или нешто треће.

Иначе ево свежа цена са лицитације на којој сам учесвовао пре 2 дана (КО Борци код Крагујевца). Парцела 3 јутра, до пута дужом страном, преко пута има неколико кућа (значи има струје), уписано у катастру као виноград, на авионском снимку се види неки црвени кровић па сам уплатио учешће на невиђено. Почетна цена је била 4.2€/ар. Дошло нас је 6 а један је одмах одустао кад је видео колико нас је. Један је дисквалификован јер је грешком уплатио мање. Први је одустао на 9. кораку, други на 14. а ја сам тер'о кера до 47. корака за инат. Конкурент ми је био неки доктор који је довео адвоката кога је овластио. Видим адвокат голобрад, неискусан а доктор вероватно пере паре од мита па сам се зато заинатио.
Адвокат потеже ону таблу с' бројем као револвераш- каубој а је га само пратим и видим будала не зна да ме истестира тако што ће он да проба да прати. У једном тренуку ми паде на памет да ћу подићи пореску оснвицу за будуће трансакције међу сељацима па прекинем кад сам подигао цену за 1.000%.
A lekar?

Ма шта га брига, он ће разлику између 14. (кад сам и ја хтео да одустанем) и 47. корака да надокнади из коверата за највише месец дана. Практично сам му потрошио 5.000€ тј. једно летовање или зимовање. Мада, још нисам завршио с' њим. Поднео сам притужбу на рад извршитеља Министарству правде и Комори извршитеља јер је одбијена моја понуда на првој лицитацији када сам био једини учесник.

Pozdrav kolege
Interesuje me u vezi poreza na kapitalnu dobit jel ima neki rok da urade resenje meni poslali posle skoro četiri ipo godine
Parcela je kupljena 2012 u septembru za 200000dinara a prodana u maju 2018 za 6400 eura šta očekivati jel ima mogućnost zastarevanja

Koliko kosta da se spoje 2-3 parcele u jednu? Dosta njiva mi se vodi po na po 3 katstarska broja.
To sada mora da uradi sve ovlašćeni geometar. Za 7 parcelnih brojeva kada sam pitao pre par meseci. Bilo je oko 30000 dinara sa geometrom i svim taksama što treba da se poplaćaju u katastru.

Za prve 3-4 parcele je jedna cena, posle se za svaku parcelu povećava za određeni iznos.

Pozdrav kolege
Interesuje me u vezi poreza na kapitalnu dobit jel ima neki rok da urade resenje meni poslali posle skoro četiri ipo godine
Parcela je kupljena 2012 u septembru za 200000dinara a prodana u maju 2018 za 6400 eura šta očekivati jel ima mogućnost zastarevanja
Ako si nekretninu otuđio a nije prošlo 10godina, moraš platiti kapitalnu dobit.

Kada si već rešio da je prodaš trebao si u ugovor takođe napisati da si je prodao za 200000dinara i ne bi bilo poreza na kapitalnu dobit.

šta očekivati jel ima mogućnost zastarevanja
Ма то ти је ко ратни злочин. У ствари злочин застари смрћу злочинца а пореска обавеза са наслеђује (ако наследници прихвате наслеђе) тако да од застаревања нема ништа.
Koliko kosta da se spoje 2-3 parcele u jednu?
А што би то радио? Не обрађујеш ти бројеве него површине.

Pozdrav kolege
Koliko znam zastareva za 5 godina. Zato su ti i poslali da ne zastari.

Taksa za spajanje 2 parcele u ataru je oko 3000 pa + svaka sledeća parcela po oko 1000 din. Za spajanje poljoprivrednih parcela ne treba geometar, samo zahtev i taksa katastru

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Ма то ти је ко ратни злочин. У ствари злочин застари смрћу злочинца а пореска обавеза са наслеђује (ако наследници прихвате наслеђе) тако да од застаревања нема ништа.

А што би то радио? Не обрађујеш ти бројеве него површине.
Zbog manje glavobolja. Kad vidim neke njive sa parcicima od 8,12,17 ari muka me uhvati.Doduse i one vece ima tako po iz 2-3 dela.To sve treba da se ukrupni zbog lakse papirologije.

Skoro sam iso do katastra za JMBG da se ubelezi, morao sam tamo skoro petnsetak bojeva da navedem zbog tih delova.

Za spajanje građevinskih treba geometar, za poljoprivredno ne. Ja sam spojio pre dve godine i mnogo je lakše sada kod popune nekih obrazaca. Jedino na Geosrbija i dalje stoje tri pravougaonika umesto jednog. Kažu da i to sređuju s vremena na vreme ali dosta sporo i sa kašnjenjem.
Čak stoje i oni stari brojevi parcela ali kad uđeš u RGZ sa tim brojevima, piše da ne postoje takve parcele.

@ACA RAIC
Kakva je procedura za spajanje konkretno bila? Gde se podnosi zahtev?
Koliko ste parcelnih brojeva spajali?
Znači da me geometar laže, samo je hteo lovu da uzme.

Ja sam sad spajao 3 parcele, samo zahtev predat u katastar i dve takse placene mislim da je ukupno 3330din. Stiglo resenje da se spajaju i koji je nov br. i to je to.

Marko ti je odgovorio pre mene, mlađi brži. ;)
Normalno je da su ti parcele jedna do druge i da si ti na svakoj od njih jedini vlasnik, bez tereta, plodouživanja....

Nazad
Vrh