Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Imaju ljudi i mehanzaciju i obaveze za iste, pa se mora raditi. A visok zakup plaćaju da se nebi još neko slučajno izdigao.

To su najvece izmisljotina da je zbog masina. Svako od nas dobrovoljno kupuje masine.
Sad da pitas nekog da ti vrsi za 4000din, seje za 1500din i slicno svi ce reci bolje da stoje dzabe nego dzabe da rade. Znaci da rade dzabe ne bi ulazili u rizike.

Ime ima takvih koliko hoćeš, ne baš po tim cenama koje si naveo ali puno niže od cena usluga u selu.

Kad god procitam takve cifre za rentanje zemlje, redovno se osecam glup !!! :oops: Sta sam to propustio nauciti za ovih pola veka na Banatskoj zemlji ???
Valjda cekaju godinu sa bar 10t po ha kukuruza sa cenom od nekih 35din pa onda zakup i nije skup. Nazalost problem je zadnje 2-3 godine sto je tih 10t misaona imenica. Ili racunaju 1.5t suncokreta po ha da isplati zakup, a njima ostatak.

Ime ima ali jako malo, Djurdjevic je trazio orace za 5000din + njegova nafta po ha i niko nije pristao svi su rekli da je malo, na kraju su dosli njegovi traktori. Ipak im je bolje da masine stoje, nego da rade.

Valjda cekaju godinu sa bar 10t po ha kukuruza sa cenom od nekih 35din pa onda zakup i nije skup. Nazalost problem je zadnje 2-3 godine sto je tih 10t misaona imenica. Ili racunaju 1.5t suncokreta po ha da isplati zakup, a njima ostatak.

Ime ima ali jako malo, Djurdjevic je trazio orace za 5000din + njegova nafta po ha i niko nije pristao svi su rekli da je malo, na kraju su dosli njegovi traktori. Ipak im je bolje da masine stoje, nego da rade.
Ne znam sa kojom dozom heroina treba da se olupam , pa da imam vizije od 10 t/ha kukuruza kod nas !? To kad nam se ponekad i desi , svecano kupimo nov crkveni kalendar...pa upisemo , za naredna pokoljenja. 7-8 t/ha se ovde smatra odlicnim rodom na ma kojoj kategoriji zemlje. Prosle godine 78 ha, bez i jednog klipa.. 130 lit padavina od januara do kraja avgusta...pa vi vid'te....:rolleyes:

Nemoj tako pisati,smetas ovima iz kisnih krajeva koji susu vide ako mi postavimo slike ili na tv-u u sahari :ROFLMAO: ,jako im tesko...ce da kazu sta kukas,bice bolje haha.Ja da mogu bio bih zadovoljan i sa 6t/ha prosekom prinosa kukuruza i psenice u narednih bar 5 godina !!.

Јесенас ме друг из Куле зове каже дошао му лик из мог места 1983. годиште и тражи да купи 50ха у комаду евентуално у две табле плаћа 24000е/ха. Пита он мене где смо ја и ти друже провели живот и младост? 😁
Код нас задња лицитација је била прошло пролеће најгора земља 72000 дин/ха али каже ми човек што је излицитирао јбг на 15 год.

Jeste jedne godine, pa sledeće nije, pa one tamo jeste. A život ne trpi promašene godine.

Cena overe kod notara ti zavisi od cene koja je upisana u ugovor.

Koliko se sećam cena 1 boda iznosi oko 150-160 dinara + pdv
I uglavnom još ti uračuna i dodatne troškove koje su nastali da bi se mogla uradi overa ugovora... (trošak papira, štampanje itd itd)

1-600000din to je 60 bodova
600001-2,5milona 100 bodova
2,5-5 milona je 140 bodova
5-7 milona je 200 bodova
7-10 milona je 240 bodova
10-14 miliona je 280 bodova

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh