Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad god procitam takve cifre za rentanje zemlje, redovno se osecam glup !!! Sta sam to propustio nauciti za ovih pola veka na Banatskoj zemlji ???Imaju ljudi para, gledam ove cene licitacija drzavne nema de nije nudjeno preko 100 000din po ha.
Valjda cekaju godinu sa bar 10t po ha kukuruza sa cenom od nekih 35din pa onda zakup i nije skup. Nazalost problem je zadnje 2-3 godine sto je tih 10t misaona imenica. Ili racunaju 1.5t suncokreta po ha da isplati zakup, a njima ostatak.Kad god procitam takve cifre za rentanje zemlje, redovno se osecam glup !!! Sta sam to propustio nauciti za ovih pola veka na Banatskoj zemlji ???
Ne znam sa kojom dozom heroina treba da se olupam , pa da imam vizije od 10 t/ha kukuruza kod nas !? To kad nam se ponekad i desi , svecano kupimo nov crkveni kalendar...pa upisemo , za naredna pokoljenja. 7-8 t/ha se ovde smatra odlicnim rodom na ma kojoj kategoriji zemlje. Prosle godine 78 ha, bez i jednog klipa.. 130 lit padavina od januara do kraja avgusta...pa vi vid'te....Valjda cekaju godinu sa bar 10t po ha kukuruza sa cenom od nekih 35din pa onda zakup i nije skup. Nazalost problem je zadnje 2-3 godine sto je tih 10t misaona imenica. Ili racunaju 1.5t suncokreta po ha da isplati zakup, a njima ostatak.
Ime ima ali jako malo, Djurdjevic je trazio orace za 5000din + njegova nafta po ha i niko nije pristao svi su rekli da je malo, na kraju su dosli njegovi traktori. Ipak im je bolje da masine stoje, nego da rade.
Potpisujem i ja.. na 10Nemoj tako pisati,smetas ovima iz kisnih krajeva koji susu vide ako mi postavimo slike ili na tv-u u sahari ,jako im tesko...ce da kazu sta kukas,bice bolje haha.Ja da mogu bio bih zadovoljan i sa 6t/ha prosekom prinosa kukuruza i psenice u narednih bar 5 godina !!.
Tu se bar ne narade i krace se sekiraju ocel sta biti ili neU kocki je jos manja sansa neg u poljoprivredi . Na aparatima ,bingu ,kladionici ,... pa ulaze jos vise ljudi neg na precjenjenim zakupima zemlje .
Nema ni to logike al eto
Dobro kaze čovekPita me jednom rodjak iz bg , kako ide u poljoprivredi. Reko otprilike jedna dobra godina pa jedna prosjecna pa 2 lose i tako.
Kaze , sto ne preskocis te 2 lose ?