MOMOSARIC
Član
...i što dublje oreš , bolje radja ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gradjevinska zona. Pokupovale neke glavonje tu sve okolo, gradi se neki andrak...DJe je imo zemlju , u holivudu ?
Nema tu matematike.dogodine cemo plakati i reci nije skupo 10.000 na vecito,a za arendu cemo davati 300+po jutru
za prodavce ima . . .Nema tu matematike.
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Kolega mikser šta kopaju tu kod vas na putu za Ns, malo napred od pumpe? Kao neki arheolozi da traže nešto?Ovo do mene što nisam uzeo, kupio je domaćin koji je prodao 3 jutra za 180.000 evra. Kad budem imao i ja takvu trgovinu platiću i ja 10.000 za jutro....
Jesi imao takav slucaj?Čitao sam zakon o prometu nepokretnosti i ne pominje se, inače put je samo ucrtan u katastru, na terenu ne postoji i nalazi se celom dužinom parcele a ne po širini.
ako ima pravo da ulozi zalbu ( a ima pravo 2 godine od prometa te nepokretnosti po zakonu o pravu prece kupovine ) onda to znaci da ti je potrebna saglasnost komsije osim ako neces da rizikujes i trnes 2 godine i izgubis zemlju i postupak sa sve sudskim taksama. ne vidim razlog da njivu ne ponudis komsiji i dobijes saglasnost da nece da kupi pa ponudis nekom drugomNije nikad ni moralo. Ali posle komšija ima pravo da uloži žalbu...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Valjalo bi ovakve i slicne price da se spakuju u neku zajednicku temu recimo ''Lude Dogodovstvine''Joj kako ta borba oko zemlje može da stvori probleme a i da nasmije čovjeka.
Kupe dva čovjeka od jedne udovice 2,5Ha zemlje i podjele po dužini na jednake djelove. Dužina je oko 600 m. Kad je rađen magistralni put nisu dobro urađeni propusti i voda je redovno plavila tu parcelu, zato su je i kupili jeftino a onda se žalili u opštinu da se uradi kanal. Pošto jedan ima vezu u lokalnoj vlasti kopaće kanal na njegovoj parceli a za uzvrat njemu daju dva građevinska mjesta u gradu. Naravno svade se žestoko jer drugi nije dobio ništa. Dođe bager i iskopa kanal.
Po noći kum od "gazde" ode u lov divljih svinja i u trku zaboravi na kanal. Kad je tresnuo, oko 2m duboko, nabije karabin u zemlju do zatvarača. On sam težak je oko 140 kg. Zamislite tu scenu pada. Smijali smo se dugo tom događaju i riješimo da napravimo drveni mostić. Napravimo ga i stajao jedno 5 god.
Sad ovaj vlasnik drugog dijela prodaje svoju parcelu. Ode naš "političar" da to kupi i nekadašnji prijatelj neda. Sad je između njih državni kanal i ne mora da mu proda. Ponovo se zakače i prije dva dana ovaj što prodaje uzme motorku i sasječe mostić.
Sad i ko peca ribe ili bilo kojim poslom ide kraj obale ima dva izbora. U trnje i koprive preko kanala ili okolo.