aca74
Član
To i ja mislim, kao bojcetic E sad ovaj slučaj nije u Srbiji, mozda je drugačije. Po meni, sa ugovorom kod advokata, on ce reci jel se to moze sada uknjiziti,ili ce ujna imati pravo na zemlju..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sličan slučaj imam overen ugovor ,dok su ovi kilavili u katastru il ko zna gde,prodavac umro i ovi u sudu podele zemlju na 14 naslednika, da je 2 jel 3 pa još nekako al 14,i sve mora advakat da pozove.Ti dobijaš sud svakako al mora na sud.Čitao sam da je bio neki sličan sličan slučaj za kuću u Futogu i sud odbijo da prebaci i lik tuži državu u Strazbur,em što je dobio kuću neg dobio i još silnu lovu na ime stresa i drugi stvari.Mi 1999 godine kupimo zemlju od ujaka nije nam trebala ali eto da zemlja ostane u porodici. 4000m² po cijeni od 4000KM. 2015 godine je ujak izvrsio samoubistvo. I sad ujna hoce da proda nama nasu zemlju. Ustvari desilo se to da geometar nije odradio svoj posao. Mi imamo ugovor iz 1999 godine ovjeren u sudu. Da napomenem mi smo u neometanom posjedu od 1999 godine. Da li ima neko rjesenje osim tuzbe i razvlacenja po sudu?
Geometar je trebao da odnese te papire u katastar i da odradi sve. Mi imamo ovjeren sudski ugovor i placeno sve samo sto nije uknjizeno. Pokusavali smo pricati sa njom jer i ona dobro zna da su oni zajedno prodali tu zemlju. I sad zeli da nam proda nasu zemlju. Iz razgovora sa advokatom postoje dva nacina. Prvi je da ona dobrovoljno tu uknjizi na nas jer smo mi to kupili. A druga opcija je sudskim putem.Nema sta geometar tu. Ugovorok se uknjizis. Ti kao kupac si se trebao uknjiziti blagovremeno.
Na koga se trenutno vodi ta zemlja,na ujku ili ujnuMi 1999 godine kupimo zemlju od ujaka nije nam trebala ali eto da zemlja ostane u porodici. 4000m² po cijeni od 4000KM. 2015 godine je ujak izvrsio samoubistvo. I sad ujna hoce da proda nama nasu zemlju. Ustvari desilo se to da geometar nije odradio svoj posao. Mi imamo ugovor iz 1999 godine ovjeren u sudu. Da napomenem mi smo u neometanom posjedu od 1999 godine. Da li ima neko rjesenje osim tuzbe i razvlacenja po sudu?
Nije ti bas tako jednostavno. Recimo ti radis u arendu neku zemlju 20 godina a nisi imao imao ugovor na to tj vlasnik nema dokaz za to. I mislis da bi mogao da uknjizis njegovu zemlju kao svoju posle 20god?Imas pravo na sticanje zemlje odrzajem, barem tako je u Srbji, 20 godina je rok za nepokretnosti, raspitaj se kod advokata za pojedinosti.
Sticanje prava svojine održajem
Pročitajte korisne i zanimljive tekstove iz naše rubrike 100 pitanja 100 odgovora.www.paragraf.rs
Jel ona potpisala ugovor, tj jer se ona vodi u ugovoru kao prodavac? Ako jeste onda samo uknjizi parcelu i zavrsio si.Zemlja se vodi na ujnu. Razgovarali smo sa advokatom ne vrijedi nositi ugovor u katastar. Pokusacemo na miran nacin tako sto ce je advokat sutra pozvati ako hoce mirnim putem da rijesimo to. Ako to ne uspije onda jedino nam preostaje tuzba. Tu je najveci problem sto ona to moze prodati nekome ko ne zna da smo mi vlasnici i da onda nastane problem jer smo mi ustvari vlasnici. Ona kad dobije pare para nazad nema poznavajuci nju.
Промените адвоката ако је уговор оверен у суду или код нотара како онда тај уговор није валидан? Прихватају се уговори сачињени пре 100година негде у кафани на избледелом папиру,а да тај ваш уговор није валидан?Zemlja se vodi na ujnu. Razgovarali smo sa advokatom ne vrijedi nositi ugovor u katastar. Pokusacemo na miran nacin tako sto ce je advokat sutra pozvati ako hoce mirnim putem da rijesimo to. Ako to ne uspije onda jedino nam preostaje tuzba. Tu je najveci problem sto ona to moze prodati nekome ko ne zna da smo mi vlasnici i da onda nastane problem jer smo mi ustvari vlasnici. Ona kad dobije pare para nazad nema poznavajuci nju.
Taj ugovor ti nista ne vredi,ugovor nije uknjižen,ujna na ostavinskoj dobila tu zemlju i vlasnik je 1/1.Jos ako ujna nadje dobrog advokata,ne preostaje ti nista drugo sem da ponovo kupis tu zemlju.Zemlja se vodi na ujnu. Razgovarali smo sa advokatom ne vrijedi nositi ugovor u katastar. Pokusacemo na miran nacin tako sto ce je advokat sutra pozvati ako hoce mirnim putem da rijesimo to. Ako to ne uspije onda jedino nam preostaje tuzba. Tu je najveci problem sto ona to moze prodati nekome ko ne zna da smo mi vlasnici i da onda nastane problem jer smo mi ustvari vlasnici. Ona kad dobije pare para nazad nema poznavajuci nju.