DusanA
Član
Po mojoj racunici, kroz trenutne cene polj.prozivoda, ako se bavis ratarstvom 8-9 godina trba da prodje dok se njiva ne isplati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koju si uzeo cenu zemlje....?DusanA je napisao(la):Po mojoj racunici, kroz trenutne cene polj.prozivoda, ako se bavis ratarstvom 8-9 godina trba da prodje dok se njiva ne isplati.
14000+2000 x 0.5755 = 9200 (90e), malo sam zaokruzio, posto i troskovi mogu da idu gore-dolemladen87 je napisao(la):nisam cuo da je cena skocila na 19.5 din i da je subvencija 18000 din/ha!
North ARMY je napisao(la):Uzmite racunicu zadnje 4 godine,samo ova sto je bila extra za poljoprivredu sto se tice prinosa i cena,sta je sa susom,sa bas malim cenama ??
DusanA je napisao(la):Ok, za bio gorivo, mozda ce i nestati traznja ako smisle nesto drugo,..jeftinije, ali sta sa porastom populacije i povecanom potrosnjom hrane kroz rastuci standard posebno u Indiji i Kini, ko ce njih da nahrani (ili njihovu stoku) ?
Odavno govorim da svet jednostavno,vapi za 3.svetskim ratom.Koliko to moje misljenje ludo izgledalo,nazalost je tako.DusanA je napisao(la):Ok, za bio gorivo, mozda ce i nestati traznja ako smisle nesto drugo,..jeftinije, ali sta sa porastom populacije i povecanom potrosnjom hrane kroz rastuci standard posebno u Indiji i Kini, ko ce njih da nahrani (ili njihovu stoku) ?
Prisvojena jos 2Ha za 7500,-