Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Evo slucaja kod mene.Kupio prosle godine garazu i nisam dobio rešenje za porez na prenos apsolutnih prava. Pre neki dan zove me čovek od kojeg sam kupio garazu kaze dobio obaveštenje da ce mu blokirati račun ako neplati odmah. Odem ja u poresku sa tim papirom nadje sluzbenica resenje na kome pise da ga nismo preuzeli:sta:Sva sreća pa nije veliki porez oko 9000 ali od prosle godine jos plus 2000 kamate. Tako da ovom prilikom jeb.. sve po spisku ko god je to napisao dali je to postar ili neko u poreskoj Indjija
Inace zemlju koju sam kupio prosle godine u 10 mesecu tek pre neki dan sam otisao da trazim resenje i platio porez u St.Pazovi

Nikola što si tražio rešenje, bitno da si odneo ugovor u roku od mesec dana a kad će ti oni poslati rešenje to je već njihov problem.

Nije vezano za zemlju, ali pošto ima upoznatih oko ovih postupaka a i prava, pa me zanima, da li je moguca kupovina kuće, ako je podeljena na npr 5 vlasnika, a jedan neće da se složi ? Ako bih kupio većinski deo, kako se ostatak deli, i jel moguca gradnja/rušenje ili treba odobrenje od vlasnika manjinskog dela?

Ako se ne složi nemože se ništa raditi, njegov je idealni deo tj. njegova je petina svega. Može da podeli ili da on pristane na rušenje ali pismeno ili uz svedoke.

Ma manite se. Nije nego jedna soba nego petina od svega, s tim se ne igra. Bilo koji sud će presuditi u njegovu korist.

Sud može odrediti da manjiskog suvlasnika iskeširaš i doviđenja prijatno.

Na žalost ili na sreću, kako kome, ovde ne važi princip suverenog i ničim ograničenog vlasništava.

A kako i koliko i druge detalje, moraš pitati nekog advokata parničara, zaboravio sam i osnovne principe, a ne da ulazim u pojedinosti.

Ili se sa njim dogovoriš i isplatiš ga pa postaneš vlasnik 100% ili beži što dalje od toga.Šta god mrdneš i pipneš,diraš u njegovu petinu i može da te zeza da ti presedne život.Tu jedino čaj od liandera pomaže.

Moja mama je imala taj problem sa kućom od njenih roditelja. Bila je vlasnik 1/2 sa njenom tetkom koja je živela u Beogradu i nije marila nizašta za kuću a deda je živeo u njoj i odrzavao je samo koliko mora. Posle kada je deda umro mama ne sme ništa da dira dok ne pita tetku i tako posle nekoliko godina kuća pala. Jedva su se nekako dogovorili da je prodaju... Muka je to...

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh