Meni je cilj da to nekako prenesem na sebe ako može,nervira me to suvlasništvo sa NN licem...Samo jednostavno neznam gde i sa koje strane da načnem slučaj...Ništa hvala svima na savetu...čekamo bradonju...
Kris, jedan način je da tražiš naslednike i da to nekako rasčivijate.
Drugi način, koji važi i za FLOJDA je institut "sticanje prava svojine održajem" !
Sticanje održajem je manje više rutinska zanatska stvar za advokata parničara.
Ja se tom problematikom, sem kao student, nikada nisam bavio, moja znanja i zbog zaborava na tu temu su vrlo ograničena, sem što znam da ta mogućnost postoji pod određenim uslovima.
Nemam kod sebe ništa od literature koja se dotiče stvarnog prava, pa nisam u mogućnosti da se podsetim.
Sve što mogu pomoći je da vam okačim link da se upoznate sa suštinom održaja i da vas posavetujem da potražite verziranog advokata.
Čini mi se da kod tebe neće biti posebnih problema, imaš ugovor o kupoprodaji dela parcele, deluješ kao savestan držalac jer si plaćao porez za razliku od Flojda.
Kod Flojda dodatno otežava ulazak u komasaciju, pa se tu trebaju voditi dva, a možda i 3-4, postupka paralelno, a rokovi, a zakrčenost po sudovima...
Flojdu savet, pitaj advokata koliko ceni da će ceo postupak koštati pa odluči da li ti se isplati. Obrati pažnju i na poreska i druga dugovanja (odvodnjavanje)
Evo vam link, prvi s reda koji pruža korektnu informaciju o osnovnim terminima:
http://ipf.rs/sticanje-prava-svojine-odrzajem/