Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ne znam druze nisam pametan sta raditi lika sam upoznao onako jedan obican kurtoncic novopeceni ali opet me strah da mi ne prokunu decu jer ti ljudi su takvi njima nista nije sveto.Videcu oticu do suda pa cu razmisliti mozda im i oborim ugovor ko zna bitan je momenat i moje raspolozenje u tom trenutku!:ppozdrav:
Kad se oni ne plase kletve zasto bi ti

Nemoj biti siguran. Znam za slučaj čoveka koji nije ništa plaćao 40 godina. Kada smo proverili koliki je dug a ono nepunih 60 000 dingosa. Niko ga nikad nije tražio a kamoli pokretao neki postupak prinudne naplate. Slučaj od pre dve tri godine.

MONTOYA
user-online.png

ČlanDatum pristupanjaJun 2009LokacijaSovljak (opština Bogatić)Poruka11,140Zahvalio se4,140Zahvaljeno 2,473 puta na 1,489 porukaDownloads15Uploads0

quote_icon.png
Citiram: DraleTD
Ne znam druze nisam pametan sta raditi lika sam upoznao onako jedan obican kurtoncic novopeceni ali opet me strah da mi ne prokunu decu jer ti ljudi su takvi njima nista nije sveto.Videcu oticu do suda pa cu razmisliti mozda im i oborim ugovor ko zna bitan je momenat i moje raspolozenje u tom trenutku!:ppozdrav:

Kad se oni ne plase kletve zasto bi ti​

Uozbiljite se,kakve kletve kakve gluposti?:haha:

Neko mi reče da mi je dovoljno da izvedem 2 svedoka da posvedoče da tu zemlju obrađujemo prethodnih 30 godina i to je to, mada meni to deluje kao glupost.

Nije glupost , samo se ti raspitaj oko ovoga, ja znam za jedan slucaj gde je to proslo, a drugi je u postupku. Detalje ne znam , ali ti savetujem da se raspitas kod nekog advokata.

Suvlasnik ima pravo prece kupovine cena ne sme biti manja od one kojoj ce ponuditi medjasu. Ukoliko je medjasu manja cena ima pravo da ospori kupovinu.

Cenu ugovora mozes videti kod notara ili ako se uknjizio u katastru i tamo. On je morao priloziti ugovor kupoprodajni uz zahtev za uknjizbu. Ovih stvari ce biti sve vise i vise. Za male iznose prolazice kako tako, za vece neko ce nastradati.

Nije glupost , samo se ti raspitaj oko ovoga, ja znam za jedan slucaj gde je to proslo, a drugi je u postupku. Detalje ne znam , ali ti savetujem da se raspitas kod nekog advokata.
Druže a šta ako taj "regularan" vlasnik donese 2 svedoka da je on radio zemlju?
Znam slučaj da je čovek izvadio geometra i utvrde da mu je jedan komšija ušao 3 m u njivu,zove ga na dogovor on spusti slušalicu,tuži ga a ima i svedoke da ta osoba radi njuvu on jednostavno na sudu kaže to nije istina ja ne radim tu zemlju.Nema ugovor o zakupu nema grešnika.Ovog oštećenog bilo sramota da tuži pravog vlasnika zemlje jel čovek nije ništa kriv.E i taj je jedan kurčevit mladić i biće kurčevit dok mu neko ne sabije rogove .Pravno mu nisu mogli ništa.

Floyd msm da je najbolje da se ne mlatis oko toga da ti advokati ne uzmu jos para, kakav bi show bio u drzavo kada bi uz dva svedoka to moglo, svestan si i ti da nemas nikakav dokaz..

Svestan sam ja da tu nema mnogo nade, šta je tu je... Ovo je sad za nauk.
Sačekaću još da se završi taj sud pa da vidim kako je prošao taj što je od mene uzeo zemlju sa tim drugim čovekom koji je njemu tako uzeo pa u zavisnosti od tog ishoda ću i uraditi. Isti spor oni vode kakav bi ja poveo sa tim čovekom, potpuno isti slučaj. Videćemo kako će proći...

Ovo me sve podsetilo na jedan moj slučaj. Radio ja u arendu neku njivu ali vlasnik nije imao papire a njiva je do državne zemlje koju je radila zadruga. I to je tako išlo jedno 10-ak godina. Kad je počela drzavna zemlja da ide na licitaciju izdata na 3 godine i uzeo je neki privatnik. Prve godine on to poseje kako tako. Druge godine vidim ja on nešto premerava i viče da mu fali tu zemlje. Kad treću godinu izvedemo mernika i izvadimo papire iz katastra gde stoji da ta njiva što sam radio ne postoji i da sve to pripada toj državnoj parceli. I onda ovaj što je uzeo državnu tražio da mu platim arendu za tu površinu za te 3 godine. I tako ja za tu jednu njivu sam plaćao duplo arendu za te 3 godine....

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

E zato sad imamo geo srbiju,gis,knweb i sl. pa je sve transparentno da mož bilo kad sve saznati. Doduše obiće nam se to o glavu al ajd...

Ovo me sve podsetilo na jedan moj slučaj. Radio ja u arendu neku njivu ali vlasnik nije imao papire a njiva je do državne zemlje koju je radila zadruga. I to je tako išlo jedno 10-ak godina. Kad je počela drzavna zemlja da ide na licitaciju izdata na 3 godine i uzeo je neki privatnik. Prve godine on to poseje kako tako. Druge godine vidim ja on nešto premerava i viče da mu fali tu zemlje. Kad treću godinu izvedemo mernika i izvadimo papire iz katastra gde stoji da ta njiva što sam radio ne postoji i da sve to pripada toj državnoj parceli. I onda ovaj što je uzeo državnu tražio da mu platim arendu za tu površinu za te 3 godine. I tako ja za tu jednu njivu sam plaćao duplo arendu za te 3 godine....

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Moj drugar je mislio kako ima 7.5kj u parceli sve. Kada smo pogledali na prostornom planu ispada da ima 7.51kj ali u 4 njive i da medjusobno nisu zalepljenje parcele jedna uz drugu vec imaju komsije izmedju svake od tih njiva. Sustina je da je svako imao zemlje koliko treba a da su se dedovi dogovorili gde ce ko i pospajali sami bez geometra (da ne bi placali). Kako su sada svi ti stari pomrli, mi mladi mislili to tako stoji. Kada bi neko hteo da proda od naslednika bilo sta, to bi bilo prakticno neizvodljivo, jer malo ko je na svojoj parceli. I tako jedno 20kj je zbrkano.

Nazad
Vrh