Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ih,bilo bi super da je toliko.Imam informacije da je mnogo skuplje,pa se ne usudjujem da pitam notara.@sremac...to se kod notara obavlja, samo su ti to dva razlicita ugovora...inace racunaj da ispod 200e neces proci, plus prepis u Katastru
Tako sam i ja nacuo.Ta cepanja i pripajanja su otrov,a valjalo bi mi.Dvoriste bih prosirio11000din je notar do 2.5mil vrednosti nekretnine. Ispod 600k din je 7200din. Poreska je 2.5% na procenjenu vrednost nekretnine, dok je katastar 5000din po ugovoru, sto znaci da li kupujete 1ar ili 100ha isto je.
@Sama
Tvoj slucaj je mnogo skuplji. Nas je kostalo skoro 1000e takva vratolomija. Prvo u katastru trazis reparcelizaciju, ucrtavaju se nove dimenzije parcela, menjaju se parcelni projevi, sve to treba da se provuce i kroz poresku. Notar ti ostaje isti. Nastimaj u ugovoru da je ispod 600k da barem notara platis manje.
Neće ti cepati,nit možeš pripojiti svojoj,nego se napravi ugovor o udeli i ako on prodaje kuću(kao u mom slučaju)mora da traži tvoju saglasnost i obrnuto(gradjevinsko zemljište sa baštom se ne cepa)Jel neko ima iskustva sa cepanjem dela parcele?Radi se o komsijskoj basti ( gradjevinsko zemljiste),kojoj treba ocepiti deo i pripojiti mojoj parceli,tj imenovati novu parcelu.U zavisnosti sta je jednostavnije,tj jeftinije,Interesuje me i imali zakonskog minimuma za cepanje parcele,posto se radi o povrsini manjoj od 2 ara?
Nije po toj ceni prodato.Kod nas prodato 10 kj u komadu prve klase za 90.000e.