Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Pisao sam vec o tome bila je kod nas zamlja 5 hiljada maraka pre 30 godna pa posle pala na 1,5 hiljade,niko da se ne zapita sto je pala.Nezna se mozde ce naredne godine biti jos susnije,il te omlati led,porez i odvodnjavanje ,pio, drzava trazi, ko ima kredite da ne spominjem ,lako je biti pametan u normalnim godinama.

komentar na stevinu konstataciju. cena zemlje 90.tih. jeste pala na 1500 mara. ali setitese da je tada tih 1500 marona vredelo vise nego sada 5000 eura.

Bila je zemlja kod vas i 300-500 maraka i pojedinci su onda odjednom postali gazde, a posle samo nadogradili to, kod nas ispod 1500-2000 nikad nije, a sad je dobra od 8 -10 a losija 5-6000 eura, evo je citat na Stevin post

Palo je kod nas i na 700e. 10kj poznanik je kupio za 7000DM, ali kao sto neko kaze to nije bilo nimalo jeftino, jer su plate bila 5DM. Najgore je prosao drugi prijatelj koji je kupio za 20.000DM 2.5kj (mislim otp tako) i da placa u 3 godisnje rate. Na kraju je to ispalo ekstremno skupo, jer ga je uhvatila inflacija sa 3 ratom.

Sta je vredelo vise,samo su plate bile obezvredjene,inace nafta je bila i do dve marke,televizor nov se kreco oko hiljade,kola polavna dizel nisi mogo naci ispod pet hiljada bikovi su bili 2 marke, bilo je jeftinija hrana pice ,cigare,,,ako cemo neku realnost mozda je vredilo ko sad 2 hiljade al 5 nikako,i to samo zbog obezvredjeni plata,. bila je zmaju kod nas i za dzabe mnogi su masovno opisivali rit,da si im ponudio pijanku i veceru dali bi ti.

Sta je vredelo vise,samo su plate bile obezvredjene,inace nafta je bila i do dve marke,televizor nov se kreco oko hiljade,kola polavna dizel nisi mogo naci ispod pet hiljada bikovi su bili 2 marke, bilo je jeftinija hrana pice ,cigare,,,ako cemo neku realnost mozda je vredilo ko sad 2 hiljade al 5 nikako,i to samo zbog obezvredjeni plata,. bila je zmaju kod nas i za dzabe mnogi su masovno opisivali rit,da si im ponudio pijanku i veceru dali bi ti.
Samo da te podsetim paorskih demonstracija na autoputu ovde kod nas ih je vodio Jozef Kasa a ako se dobro secam Radoman Bozovic je bio neki faktor....jer si psenicu hteli platiti 8 feninga a trazeno je 25 ili 30 mislim.
Pa ti sad vidi gde smo mi sa inputima da je cena psenice posle toliko godina skoro na istom nivou
I sta je realna cena zemlje na danasnji dan....????

Pisao sam vec o tome bila je kod nas zamlja 5 hiljada maraka pre 30 godna pa posle pala na 1,5 hiljade,niko da se ne zapita sto je pala.Nezna se mozde ce naredne godine biti jos susnije,il te omlati led,porez i odvodnjavanje ,pio, drzava trazi, ko ima kredite da ne spominjem ,lako je biti pametan u normalnim godinama.
Cena zemlje 90tih godina bila je relativno niska sto zbog krize, sto zbog velikr kolicine vracene zemlje.91.godine. Pa je i ponuda bila vrlo velika. A i tada jos nekako nije bilo megalomanije i otimacine za zemljom kao jedinim vidom neke zarade. Znam da si jutro zemlje dobre mogao kupiti za 1000dm a prva klasa do puta isla je po 1500dm. Tada ici 5km unutar atara ili kako mi kazemo u 13 14duz je bilo jako daleko. A danas ja vozim i po 25km do nekih parcela.

Nada poslednja umire.

Smatram da kod nas cene nece padati, a ocekujem samo skok cim se drzava malo uredi i oslobodi monopolskog polozaja. Secam se da sam se devedesetih preganjao sa komsijom oko kupovine dva jutra - on meni nudio 2000 maraka po jutru, ja njemu isto al nijedan od nas nije teo da proda.
Inace dobro se secam da sam dao 3 jutra kuruza za jednu ves masinu.

Trenutno cim se neko parce zemlje ponudi, odma biva prodato, na cenu se tolko i ne gleda, jer ima par gazda koji kupuju sve cim se pojavi.. Pre neki dan sam bas sedeo sa covekom koji trenutno ima oko 400 jutara. Lepo je napisao Bojcetic na prethodnoj strani, ostace par gazda sa stotinama, hiljadama hektara, a mi ko prezivi pricace...

Slazem se sa tobom Rabadzija,Radoman je bio premijer,imo je izdrdanog zelenog stojadina ispred zgrade,cim je posto premijer dva nova audija su zamenili stojadina,,koliko podudarnosti,,,e sad ako je prica o nekoj realnoj ceni zemlje,mislim da je sve preko 5 hiljada puno,ogradjujem se to je samo moje misljene.

Trenutno cim se neko parce zemlje ponudi, odma biva prodato, na cenu se tolko i ne gleda, jer ima par gazda koji kupuju sve cim se pojavi.. Pre neki dan sam bas sedeo sa covekom koji trenutno ima oko 400 jutara. Lepo je napisao Bojcetic na prethodnoj strani, ostace par gazda sa stotinama, hiljadama hektara, a mi ko prezivi pricace...
Problem ove drzave je sto narod nema posla a i taj sto ima posao nije mu dovoljkno za onu carobnu potrosacku korpu pa je veliki pritisak na zemlju da se radi, pa tajkuni,pa peraci novca pa stranci i eto ti naduvanih cena.

Peraci novca kod mene u kraju postaje pritisak ogroman. Njima je svejedno koliko sta kosta, samo da novac upumpaju u legalne tokove. Imaju brdno novca stecenog na ko zna koji nacin, koji je potrebno legalizovati. Niko ne moze reci koliko je rodilo koje kulture i tu je caka. Pritisak je od nas samih, medjusobno, sada su dosli i sa strane ljudi.

Mora neki Tito ustati.
Da li se nekom to svidelo ili ne...
Ta ce biti kad,tad.Samo sto bi nas taj Tito resio domacih lopova,a sta cemo sa stranim "investitorima",pogotovo onim,sto su do juce bili komunisti.Jbg ustedeli od plate,pa kupili hiljade hektara i xxx fabrika.Dundjerski su nasledjivali zemlju sa kolena na koleni i sad po povrsini nebi bili ni medju prvih 15 :osmeh:

- - - - - - - - - -

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/ci...mljoposednika-u-srbiji-dva-su-stranci/86ydx8l

Taj Irski fond je verovatno isto MK, koliko vidim voze iskljucivo New Holland masine (od skoro) i kupuju Pobeda prikolice iz Petrovaradina koje gle cuda isto Marijana proizvodi.

Pa Titini sledbenici su i napravili ovu sad situaciju. Inace mislis li da bi bilo super da ti Tito nesto oduzme pa dodeli ciganima?
Tito je imao mali maksimum.Po meni neki maksimum od 100 hektara bi bio sasvim zadovoljavajuci za sve.33000 Matijevicih je ipak grandomanija,koja vodi u monopolizam nad zemljom.Ko hoce da radi vise,uvek postoji arenda,ali bi i od te arende neko ziveo_Ovako,treba samo on da zivi,a ostali da pocrkamo i budemo kolaterala.:ppozdrav:
A da ne pricam,sto bi to ogranicenje kolicine zemljista i unormalilo cenu samog zemljista,koja je trenutno ipak prenaduvana.

Ivica R gresis cigani svaki mesec na salter i gotovinu dizu tako da bole ih za zemlju.Kod TITA za socialu trebao si da radis,ovo je moderna tekovina

Nazad
Vrh