Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

.......... Pritisak je od nas samih, medjusobno, ........i.
Naravno kad je skupoca na sve strane a nasi prihodi od pp minimala, nekad su od maxima porodice zivele i skolovale decu a danas ti ni 100 jutara nije dovoljno za tu komociju koju su oni nekad imali, e tu je glavni problem pritiska medju nama, nisam ja brate alav nego moras vise raditi ne bi li pozapusavao sve rupe....

Ivica R gresis cigani svaki mesec na salter i gotovinu dizu tako da bole ih za zemlju.Kod TITA za socialu trebao si da radis,ovo je moderna tekovina
Bolelo ih je i tada za zemlju zato su je odmah prodali. Nijedan je nije zadrzao a kamoli radio. A oni od kojih je oduzeta su je kupili, radili je i cuvali generacijama.

- - - - - - - - - -

Tito je imao mali maksimum.Po meni neki maksimum od 100 hektara bi bio sasvim zadovoljavajuci za sve.33000 Matijevicih je ipak grandomanija,koja vodi u monopolizam nad zemljom.Ko hoce da radi vise,uvek postoji arenda,ali bi i od te arende neko ziveo_Ovako,treba samo on da zivi,a ostali da pocrkamo i budemo kolaterala.:ppozdrav:
A da ne pricam,sto bi to ogranicenje kolicine zemljista i unormalilo cenu samog zemljista,koja je trenutno ipak prenaduvana.
Nije u zapadnoj Evropi nikakav gangster tipa Tito uveo maksimum a ipak je sve normalno. Naprotiv i kod nas je pre Tita postojao maksimum od 500 kj odnosno oko 300 hektara.
A sadasnju cenu ne naduvava nista vezano za poljoprivredu nego ocajna situacija u ostalim oblastima privredjivanja pa se visak para i iz kriminala pere kupovinom zemlje. Obicni posteni poljoprivrednici tu cenu tesko mogu da prate.

E za taj bivsi maximum se ne slazem jer moji su radili za tuluzine i malo masti i to po mogucnosti uzegle.Vecina tih veleposednika nisu preziveli a ostalo im je jos dovoljno imanja ali bez vrednih sluga nisu bili spremni za zivot.Cast izuzecima koji su svojim rukama ocuvali imanje i stvarali.

Nije u zapadnoj Evropi nikakav gangster tipa Tito uveo maksimum a ipak je sve normalno. Naprotiv i kod nas je pre Tita postojao maksimum od 500 kj odnosno oko 300 hektara.
A sadasnju cenu ne naduvava nista vezano za poljoprivredu nego ocajna situacija u ostalim oblastima privredjivanja pa se visak para i iz kriminala pere kupovinom zemlje. Obicni posteni poljoprivrednici tu cenu tesko mogu da prate.
Mogao bi malo vise postovanja da imas prema coveku koji je stvorio i uspesno vodio jednu drzavu 40 godina.
Ako treba neko da ga pljuje to bi trebo ja jer su mojim oduzeli svu imovinu pokretnu i nepokretnu ostavili jedan maximum a ostalo podelio dodjosima. E sad posle toliko godina mozes samo reci da je imao dobru nameru u stvaranju drzave pa od te imovine su i nastala danasnje sela u kojoj su nastanjeni kolonisti i koji su posle uspesno radili i ziveli od pp.
Po tvojoj retorici onda je bio jedan gangster koji je drzao red u zemlji 23 miloina stanovnika a danas skoro u svakoj ulici imas jednog maloletnog ili punoletnog gangstera koji zavodi svoj red. Pa sta ti je bolje???
I posle toliko godina posle Tita veliki nacionalni Mesija nam vratio oduzetu zemlju al ja sad zivim u zemlji pravih gangstera gde sad sa 90 jutara mucim muku da skolujem dvoje studenata. I sta ti je bolje???
Skupe se par gangstera pa odlucuju od otkupnoj ceni malina, paprike,paradajza,lubenica,psenice,kukuruza.suncokreta svega sto poljoprivrednik proizvede.
E to ti je stvarno stanje u slobodnoj Srbiji u kojoj vladaju demokratski izabrani predstavnici naroda.

Bilo bi lepo da se svi vratimo temi koja je Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Pricati o ceni zemlje je iluzorno sami kazete da se samo pere novac nelegalno stecen,a onih par lanaca sto neko kupi od komsija i nije neko merilo.

Ovaj forum baš i ne posećuju toliko oni koji se bave pranjem para, uglavnom su to poljoprivrednici. I naravno da ljude zanima kako se cene zemljišta kreću u drugim regionima i kako ide to prema klasama zemljišta. Tako da na nekom običnom nivou razmenjivanja informacija o cenama zemljišta ne treba posmatrati kao preterano iluzorno.

Pa pošto se svako može naći, da ga bolja ili lošija sudbina stavi u situaciju da kupi ili proda zemlju, svima je u interesu da su cene realne.
A što je ta realnost je pitanje o kom tu pišemo 273 stranicu teme i nikad nećemo doć kraju.

Svako kuka kako je skupo kupit i jeftino kad prodava.

Prva i poslednja i svih milijune stavki između kod nekretnina je lokacija. I ako je tvoja parcela do parcela na kojima se gradi neka obrtna, industrijska, poslovna... cona, niko ne pita za klasu i kvalitet zemlje. I najlošija klasa vredi po jedinici x puta više od zemlje najbolje klasu u nekoj vukohebini.

Kod nas u Slo ima razlike između regija 1:5 i više.
I su na području s najvišom cenom zemlje gazde mladi, imanja rade, ulažu i polako rastu koliko se može, jer je ograničen dostup do zemlje.
Dok je u ravnicama s jeftinom zemljom obrnuta slika. Ne isplati se ništa, sve kuka, imaš na imanjima stare ljude, bez vizija da neko radi imanje iza njih.
Možda je razlog tome i to, da u prvoj regiji nema nikog da izdaje šatore i hladnjače?

700

Sorško polje u okolini Kranja, tu je zemlja i do 8 €/kvadrat. Poljoprivredna, ne mešajmo s građevinskom.

@montoya pogledaj kod oportuniti banke nude nešto za poljoprivredu bio skoro promoter kod mene i nudio razne stavke a sve to zavisi šta se hoce da za svakog ide drugacija procena za kredit i daju za zemljište

Ovaj forum baš i ne posećuju toliko oni koji se bave pranjem para, uglavnom su to poljoprivrednici. I naravno da ljude zanima kako se cene zemljišta kreću u drugim regionima i kako ide to prema klasama zemljišta. Tako da na nekom običnom nivou razmenjivanja informacija o cenama zemljišta ne treba posmatrati kao preterano iluzorno.
Примедба је на месту :riba: Али да ови не скретоше са теме,ја никада неби ни чуо, шта се све ради
у овој земљи.А такође ни 90% грађана Србије,дно нема даље :zli:

Prodaje se u Beceju 125ha, izmedju Bc I Srbobrana, nesto, cini mi se na putu koji se zove segedinac, vraceno iz restitucije. Pa eto....

Koliko mu dodju takse na prepis zemlje,ili ugovor o poklonu? Ili gde treba da se raspitam,jel opstina nadlezna,notari ili ko vec?

Jel neko ima iskustva sa cepanjem dela parcele?Radi se o komsijskoj basti ( gradjevinsko zemljiste),kojoj treba ocepiti deo i pripojiti mojoj parceli,tj imenovati novu parcelu.U zavisnosti sta je jednostavnije,tj jeftinije,Interesuje me i imali zakonskog minimuma za cepanje parcele,posto se radi o povrsini manjoj od 2 ara?

Nazad
Vrh