Gost 16052020
Član
Pravo pitanje je kako se zastiti? Malo je off ali bi bilo dobro da se zna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Najveca glupost je kupovati zemlju po astronomskim cenama. NIkada ne bih platio jednu jutro za vecito ako mi se neto dobit od njega nebi vratila za 10 godina. Da kupujem zemlju deci? Setite se samo Titove revolucije koja je otela sve. Mi smo tek 2 generacija koja zivi ovde. Ja sam vec bio u ratu moj otac srecom nije bio u ratu , nadam se da ni moje dete nece ici u rat a za njegovo bas nisam siguran ovo je Balkan ovo je Srbija zar nas istorija nije nista naucila. Ko je prvi ubio svog predsednika pa mi , ko je ubio Crnog Djordja ? Kum. Prst na celo pa razmisliti , zivot je kratak . Ovaj post je donekle i odgovor dragom kolegi iz mesta Ub...kad vise nebudes uspeo da dobijes jeftinu drzavnu zemlju onda ces ukapirati da je bilo bolje kupovati zemlju a ne aute,traktore ili uredjivati kucu
eeej ajd malo smanjite tu ribu!!!!
Do prosle godine sam i ja prodavao prvu klasu u NBeceju pa ni u snu nisam dobio toliko ni za Ha a ne za jutro
ovde u Subotici prodaja ide od 4-6000 po kj zavisno od kvliteta...ima optimista koji traze ali nema trgovine jer ta cena nema veze sa realnoscu
samo se hvalite pa kad to vidi drzava pa kad oni podebljaju cifru za drzavnu zemlju.....češaćemo se samo tako.....
I sta ako naidjes na takav slucaj?Naravno da stigne do suda,a tada?
kad vise nebudes uspeo da dobijes jeftinu drzavnu zemlju onda ces ukapirati da je bilo bolje kupovati zemlju a ne aute,traktore ili uredjivati kucu
Reci mi razliku u prinosima prve klase tamo , u N Beceju i Subotici???
na sve tri lokacije se zemlja vodi kao zemlja I klase......sta drugo odredjuje cenu ako ne prinos??Cenu zemlje ne određuje prinos.
Od prinosa zavisi cena arende.
То је тако код станова и кућа и логично би било и да је за земљу али (распитивао сам се код правника у катастру) суд у одлучује у корист власника који је први платио уколико он обрађује земљу а ако је запарложена онда ко се први укњижио. Ризик је очигледан па се прво треба распитати по селу и код међаша. Иначе банке су се опекле па сад шаљу службенике у теренску проверу пре узимања хипотеке или заплене.Ako se novi vlasnik nije uknjižio to ti nije problem ni rizik, pravilo je da ko prvi preda papire za uknjižbu taj se uknjiži - ne može on da dođe sa papirima od pre 5 godina i da stigne 5 minuta posle tebe i da ti pravi problem.
Imam jednu parcelu , gde su ispred nje za vreme bobardovanja , iskopali neki veliki rov,bunker sta li je , ostala rupa , raste bagrem ,a put se pomerio u moju parcelu. Da li ja smem da izvedem geometra i da vratim put gde treba , da zatrpam taj rov , da li bih morao da obavestim nekoga ili mozda da trazim da neko od nadleznih to zatrpa i vrati put kako je i isao , preko tog rova ?
na sve tri lokacije se zemlja vodi kao zemlja I klase......sta drugo odredjuje cenu ako ne prinos??
ako je ta Vasa Becejska I klasa onda su sve I klase po Vojvodini manje vredne ili u cemu je stvar??
hvala ti na iscrpnom izlaganju, sve si lepo objasnio MEDJUTIM............
Nekada, ne tako davno, si u banku mogao da odneseš 10.000 EUR i za godinu dana dobiješ 7% kamate tj. 700 EUR. Tada je cena zemlje npr. u Bečeju bila 4.000 EUR/kj a arenda oko 230 EUR/kj. Ko kupi 2,5 jutra zemlje imao je arende 575 EUR. Vlasnicima kapitala više se isplatilo da stave pare u banku, zemlju su kupovali pretežno poljoprivrednici i drugi koji su je obrađivali.
Danas ako odneseš 10.000 EUR u banku dobiješ 100 EUR godišnje kamate. Za iste pare ako kupiš zemlju po 8.000 EUR jutro imaš 1,25 jutra i arendu 1,25 x 230 EUR = 287,5 EUR. ARENDA JE OSTALA ISTA što govori da je isplativost proizvodnje ista. Cena zemlje je skočila sa 4000 na 8.000 po jutru, i sada se čak i po ceni od 8.000 EUR/kj više isplati kupiti zemlju nego staviti u banku.