Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako je. ,@piv975
"Ako se bavi biznisom da proda zemlju i uzme u zakup" Ovako poljoprivrednik koji je odstao na selu kao ja ne razmislja. Zemlja u vlasnistvu ima vise nego neka druga nekretnina uticaj. Licno zadovoljstvo.
Вечерас пазарио од ујака 1,5кј цена 7200 еура њива 3 класе али дуж права целих 460м!
Cena je za celu povrsinu 1,5kj. inace tu zemlju radimo u arendu od davne 1988.godine i posto je ujaku dunulo da je proda,a nasao nekog lika koji nezna sta ce sa parama morao sam platiti cenu koja je u mnogome veca od trzisne na tom delu terena jedino sto me tesi je sto sam spojio njive i sada imam 3kj u komadu!Cena je po jutru?
Tu je vec manji problem cene zemlje.Javlja se MNOGO veci.GOLI OPSTANAK.Ne mogu svi mali poljoprivrednici da rade kod tih par gazda.Da ne pricam o starijim domacinstvima.Katastrofa.Kad god je bilo povracaja zemlje cene su naglo pale.
U Rumuniji je doslo do toga da je drzava prodavala zemlju mnogo jeftinije nego sto su bile privatne cene.Stvorili su se takvi uslovi da seljak sa 20-30 kjnije mogao od toga da zivi.Ljudi prodavali masovno zemlju.Na svakom lokalu se stvorio jedan gazda koji je sposoban da kupuje.Cim je jedan odmah nema konkurencije i normalne cene.
30.12.2015.sam bio u Rumuniji.I tamo gde pamtim da su ziveli mali poljoprivrednici vise nema traktora.Na dva sela jedan gazda sa Clasovima i to je to.Prazna sela,puste kuce i ulice.
Cini mi se da i kod nas dolazi taj scenario.
eeej ajd malo smanjite tu ribu!!!!Kod nas jos uvek 8000-10000e/kj,bila je i vise ali prvoklasna.
Kolega,Radicevic se nalazi izmedju Beceja i Srbobrana.Nema veze sa Novim Becejom pa samim tim ni sa cenom zemlje u Novom Beceju.eeej ajd malo smanjite tu ribu!!!!
Do prosle godine sam i ja prodavao prvu klasu u NBeceju pa ni u snu nisam dobio toliko ni za Ha a ne za jutro
ovde u Subotici prodaja ide od 4-6000 po kj zavisno od kvliteta...ima optimista koji traze ali nema trgovine jer ta cena nema veze sa realnoscu
samo se hvalite pa kad to vidi drzava pa kad oni podebljaju cifru za drzavnu zemlju.....češaćemo se samo tako.....