Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mico,jel se trgovalo skoro u Golubincima i kako se krece cena?Tako je kad se prodaje a kad ide kao poklon onda verovatno netreba saglasnost komšije.
Ali koliko sam upucen, poklon moze samo familija da uradi tj tako da ti proda njivu na ugovor o poklonu. Ja sam imao problem kad nam je covek prodao a radili smo ugovor o poklonu, komsija je podneo tuzbu i mi smo padali na sudu. Zato smo se nagodili, ja dobio pare natrag on zemlju, a prodavac platio sud.Tako je kad se prodaje a kad ide kao poklon onda verovatno netreba saglasnost komšije.
Ali koliko sam upucen, poklon moze samo familija da uradi tj tako da ti proda njivu na ugovor o poklonu. Ja sam imao problem kad nam je covek prodao a radili smo ugovor o poklonu, komsija je podneo tuzbu i mi smo padali na sudu. Zato smo se nagodili, ja dobio pare natrag on zemlju, a prodavac platio sud.
2 godine. Napisite u ugovoru nerealno veliku cenu, ako necete da komsiju pitate. Nisam ovo radio, ali znam slucajeve, gde su hteli da tuze, pa odustali jer je cena bila 10.000e po kj. P.S. Ovo vam nisam rekao javno.
Od 4000 pa do 6000 evra/kj trgovano ovih dana.Mico,jel se trgovalo skoro u Golubincima i kako se krece cena?
Kod nas se uplaćuje katastarska vrednost, može onaj navesti u ugovoru i milion eura
Mislio sam u slučaju tužbe ako komšija nije ponuđen, znači on uplaćuje po tablici a ne ceni iz ugovora koja je navedena
Od 4000 pa do 6000 evra/kj trgovano ovih dana.
Napisao sam kako je kod nas....Ni to nije tacno. U mom selu je bio slucaj da nisu pitali komsiju a naveli neku malu cifru u ugovor da bi manje platili porez i covek ih ladno dobio na sudu i uzeo njivu za tu mizernu sumu iz ugovora.
Kako je ovo regulisano sa komsijom? Mora da se dobije pismena izjave od svakog da nije zainteresovan za kupovinu po toj ceni (ako je potrebna pisana izjava onda verovatno treba da odu svi u sud..) - mnogo mi komplikovano sve zvuci....
Ne bi se ja zezao sa pisanjem vece cene - onda verovatno i prodavac moze u odredjenom momentu da kaze da kupac nije isplatio celu sumu...