Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Molim te, gde u Bačkoj - Bačka je širok pojam. pozdrav
Imam da kupim pola hektara do moje njive,nije skupo jer kod nas zemlja i nema neku cenu.Zemlja je u katasteru 1/1 svojina bez tereta,medjutim taj covek koji prodaje je vlasnik ali je tu njivu dobio na poklon od oca,ima ugovor o poklonu i tako je pre 10 godina njivu preveo na svoje ime,otac mu je umro u medjuvremenu.Sad je prodaje meni.On se raspitivao za prevod i javni beleznik mu rece da treba da prilozi i taj ugovor o poklonu.Zasto,neznam.
Ako je neko upucen u ovo molio bih da kaze koju rec,nebih voleo da sutra deca kojoj ostaje zemlja imaju nekih problema.Jel treba da se placaju neki nahnadni porezi i slicno,nemam iskustvo.
Malo tacnije moze i na pp ako ti nije neki problem.Околина Бачке Тополе.
- - - - - - - - - -
Počeli su u zadnje vreme da traže poreklo nekretnine pa je verovatno iz tog razloga tražio taj papir.
Параноја никад није била добар пријатељ.Шта то значи?
Значи да се мора знати порекло те некретнине.Да није којим случајем поклон државе колонизацијом јер у том случају сигурно постоји захтев за повраћај имовине претходних власника,Шваба нпр. одузета имовина убијених домаћина у времену октобар 1944 па на даље којима је некалемљено:сарадник окупатора, издајник,кулак, шверцер,црноберзијанац .....наследници сада потражују одузето-отето.
А онда и оно чувено питање :одакле му новци кад пре неког времена није имао ни за .....па се ту набраја свашта.
To znaci dokaz o tome kako si stekao parcelu. Ugovor o kupoprodaji,ostavnina,poklon. Kao za kupovinu tj prodaju kuce. Nista to nije novo.Šta to znači? Traže poreklo onome ko prodaje?? To nisam čuo.
Ja sam u sporu za neku zemlju koja je prodata a nije mi ponudjena a suvlasnici smo prvi sud izgubio dali zalbu sad u decembru idemo ponovo a sve mi se ci kao sranje golemo kako su sudi.