markokg1982
Član
A da li se u kupoprodajnom ugovoru navodi broj parcele + broj posedovnog lista ili je samo dovoljan broj parcele ? Pitam iz razloga zato sto prodavac ima resenje o ostavini , a ja bih da overim ugovor ,a da ne cekam da njegov predmet prodje katastar.
Ako vam zatreba, imam ja dva, tri kupoprodajna ugovora kada sam ovih dana kupovao neke parcele, pa vam mogu poslati na mail da vidite kako to izgleda. Postoje neki elementi/delovi ugovora koji su potrebni da bi parcela posle mogla da se knjizi. Tako su mi rekli u katastru, i tako sam i napisao, pa posle ponovo otisao do katastra da proverim da li je sve ok pre overe u sudu.
Takodje, ukoliko zelite da te parcele odmah prebacite na vase ime (ubrzana uknjizba), onda se placa 100% skuplje tj umesto oko 9000 din, placate 18000 din i sve je gotovo za 2-3 dana. Takodje, pre uknjizbe, potrebno je da bivsi vlasnik dodje u katastar (dolazite zajedno) da se potpise da je saglasan na prenos apsolutnih prava tj daje vam i pismeno da uknjizite, bez obzira sto je to vec pisalo na ugovoru o kupoprodaji.