galicije83
Član
И онда ти се та земља отплати за једно 20 година, ако наставе са оваквим ценама производа....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Opet prica o isplativosti.Ti onda kupi auto,ili idi u kockarnicu,pa ce ti se brzo isplatiti.Nekretnina je nekretnina i uvek ima svoju vrednost i to poslednjih godina rastucu.Zamisli da za 20 godina na tom parcetu zemlje zaradis 10000,a njena vrednost skoci na 30000. U svakom slucaju zemlju kupuju oni sto imaju para.Znaci prvo su zaradili,pa kupili.Ne racuna se,kad ce zaraditi.И онда ти се та земља отплати за једно 20 година, ако наставе са оваквим ценама производа....
"Plasiranje novca u sigurnu stvar". Kod nas pretprosle jeseni zemlje ni za lek, iako je cena isla i do 10000 e kj. Ove godine 35 - 40 kj u ponudi a cena 5-6000ekj. Eto koliko je siguran plasman.Ne gleda se to tako, isplativost je tu sporedna stvar, ovo je plasiranje slobodnog novca u sigurnu stvar. Ako hoces da ti se isplati onda se radi nesto drugo, otvoris trgovinu, igras se na berzi, kupis za 100, pa pokusas da prodas za 150 itd. Ko je zemljoradnik, za njega je najbolje da kupuje zemlju, zato sto to najbolje zna i naravno da ulaze u mehanizaciju.
"Plasiranje novca u sigurnu stvar". Kod nas pretprosle jeseni zemlje ni za lek, iako je cena isla i do 10000 e kj. Ove godine 35 - 40 kj u ponudi a cena 5-6000ekj. Eto koliko je siguran plasman.
Moj pokojni deda je pricao Auto ti ukradu,padne bomba(NATO)na stan i srusi ga a da meni padne bomba u njivu iskopace rupu.Ja cu rupu zatrpati i opet raditi.Malo humora.Sigurnije od auta koji mozes da slupas, ukradu ti ga, izgori...
U pravu si. Kod nas se govorilo, jedna generacija vredno radi i kući se, druga generacija čuva nasleđeno a treća generacija sve to rasproda.Da su nasi dedovi, roditelji razmisljali kada su kupovali zemlju kad ce da se isplati niko od nas nebih imao ni pedalj nasledjene zemlje.Znaci razmisljali su na buduce generacije a ne samo na sebe.
Ako se pojavi visak para kupujte ljudi zemlju, bolje pare u zemlju nego u banku ,od kamate neme nista.
Kupuj lepa povrsina druze.Danas sam pregovarao o kupovini jedne njive od 2,1h po ceni od 40e za ar a zemlja je 2 klase.Videcemo da li pristaje gazda.
Neka nisu opstala zbog "druga" ...Kod nas kazu da ni jedno iole vece domacinstvo ne moze da opstane vise od 100god,ne zbog rada nego ono zetovi,snaje itd ....
To kazu stariji da svaki sparadjija nadje svog trosadziju. Obicno 3 generacije sticu,a cetvrta prodaje.,pa tako u krug.Kod nas kazu da ni jedno iole vece domacinstvo ne moze da opstane vise od 100god,ne zbog rada nego ono zetovi,snaje itd ....
E jbg, moj pradeda je bio raskucio pola imanja, onda ja dodjem treci, idem odmah da prevaspitavam svoju decu, avansno, unapred.To kazu stariji da svaki sparadjija nadje svog trosadziju. Obicno 3 generacije sticu,a cetvrta prodaje.,pa tako u krug.