Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
8500/kj trazi prodavac.Danijele, koja je cena, da li si se raspitao? Meni to liči na Bačko Petrovo Selo. Koliko sam čuo, tamo je trgovano prošle nedelje 2,5 kj na lepom mestu za oko 6.000 EUR/kj a bilo je trgovie i za 7.500 EUR/kj do pre neku nedelju
ta od 2000 je dobra za ciglu@milan971
Ima kod nas i zemlje i po 2000 evra/ha ali to ne bih ni u zakup uzeo. Kod nas zemlju kupuju uglavnom
duvandzije iz Uzveca i povratnici penzioneri iz inostranstva.
Posto manje vise sam u toku sa tim stvarima. U sudu placas overu spram cene koja je navedena u ugovoru. Minimalna tarifa je 1050din po ugovru, a otprilike ide 1% od cene iz ugovora. U poreskoj placas 2.5% i to ide na vrednost koju oni procene, tu se ne pita ugovor puno (naravno ako je cena u ugovoru veca nego sto je njihova osnovica platices 2.5% od te cene). Kod nas je osniva 1 mil dinara po hektaru. Dakle 25000din po hektaru placas u poreskoj. Treba ti za poresku i pecat sticanja koji kosta oko 350din i njega dobijas u katastru pa nosis u poresku. U katastru placas 8500din po ugovoru i jos oko 300-400din za republicki budzet. Redosled je ovakav. Overa u sudu (prisutni prodavac i kupac sa licnim kartama, ne treba nista sem ugovora i licnih karti), sa ovrenim ugovorom ides u katastar i tamo platis 8500din uknjizdbu (overen ugovor, kopija licne karte kupca, i dobices od njih neki formular da popunis), 300din rep budzet, pecat stricanja 350din, potom ides u poresku sa ppi4 obrazcem koji popunis na prodavca, kopije licnih karata prodavca i kupca, kopija (ili original) zk uloska iz katastra i jedan primerak ugovora. Nakon 2 meseca ce ti stici na kucnu adresu iz poreske da je preslo na tebe sa sve cestikom od 2.5% procenjenu vrednost.
Mozda ti ovo deluje komplikovano, ali ja to zavrsim za jedno prepodne. Posto sad znam redosled i ne dangubim vec sve im pripremim i samo odnesem.
Ako si prepisao zemlju u toku 2010 godine, porez na navodnjavanje je stigao prodavcu. Cim pocene godina oni salju resenje na vlasnika 1.1 januara ko je bio. 2011 i 2012 smo oslobodjeni placanja pa nije ni stizalo nikom. 2013 je stiglo oko 25 decembra na ime kupca. Tako je meni stiglo za zemlju iz 2010, 2011 i 2012, a verujem da je svima isto.
@sama
ako se u ugovoru ne navede ko placa porez 2.5% automatozam je da se naplacuje od prodavca. Ovo je 100% jer svim mojim prodavcima je stiglo da oni plate, pa sam ja po dogovoru platio tp umesto njih. Takodje u katastru je automatizam da placa kupac jer u suprotnom nikada nece prevesti se!