Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko su mali? Da li je resenje da se poljoprivredom bave 2-3 tajkuna/piuna u svakom mestu, a ostali da idu u nadnicu?Za male je kasno ko radi 5h ratarstva ne moze mu niko
pomoci,sem da im drzava pokloni po jedno 50h
Za druge ne znam,al sa svoje zemlje me nece niko oterati nikad.za 20 godina sve ce otici u bescenje, bice, daj sta das i teraj, samo dok stranac stavi sapau na odredjeni atar, ode sve dodjavola...
Ne bi bilo lose da ustane.To je gotova stvar. To ne može više niko vratiti, pa ni da Tito ustane iz groba i sve te lopove otera na Goli otok.
10 hektara puta 1,7 je 17 jutara zemlje.Ne zaboravi kod Tita je bio 10 ha maksimum zemlje.
Nikada nije kasno. Vise puta dokazano samo u mom zivotu u raznim situacijama.
Ovo je uvek bilo i bice. Velika riba jede malu.Janosh@ Jednom reci "velika riba malu jede " .
Znam da je ovo sto cu reci i nema veze sa temom ali moram da kazem, kod nas ljudi traze 250-280din/h (cak se trazi i 300din/h da bih istovarali kukuruz - kod mene se kukuruz konkretno istovara lopatom) da bih ti radili bilo sta i onda se jos zale kako je sve tesko i slabo placeno a jos i hranu i pice dobiju. Ej pa ne mogu da nadjem zene koje bih htele da pocupaju rasad kupusa, i da sede na sadilici da to rasadimo, a to sve moze da se odradi za dan, ali niko nece, "tesko im je, vrucina im je, mozda sutra mogu, ovo ono itd..." sta cu sednem u auto odem 20km dalje i donesem 4 zene sve to odradimo ponesem hranu sok keks radimo zezamo se, salimo i dan prodje za cas posao uradjen svi srecni i zadovoljni, a i jos mi ostane sto bih dao ovim ispred nosa..... I o cemu onda pricamo o nadnici? Pitanje je da li neko uopse hoce da radi, ili mu je lakse da kuka i zali se kako nema posla....Nekada se moglo ici u nadnicu kod velikih kad se i repina pipa skupljala a o kopanju da nepricam. A sada veliki radi na hiljade hektara ima pet radnika i silnu mehanizaciju i cao. Fizikalci mu netrebaju.