Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E moj druze ima ovde para ne znaju sta ce sa njima! Pre pet godina su tako divljali sa stanovima, bio je kvadrat duplo skulji nego u Becu pa se sve srokalo kao kula od karata sad je tako sa zemljom, do kad videcemo. Po mojoj laickoj proceni jos tri godine. Zivi bili pa videli!Zakup 1000 Eura hektar ? I sta se sije na tim zemljama ? Pa to ne moze ni povrće isplatit skoro ! Mislim da postoje dvije mogucnosti kod kupovine, neko ulaze jer pere pare kod vas, ulaze uz spoznaju da ce dobit nazad svoje pare za 20 godina sto bi dobio i u banci.
12000 Eura je oko 92 000 kn, prihoda bruto tu imas na zitu 900 Eura, nek je 1000 E, znaci 10 godina da nemas nikakav trosak, poticaja imas oko 270E po hektaru kod nas. Znaci dobijes 1250 Eura od tog hektara a platis ga 12 000E, 10 godina se sam placa da nemas nikakvog troska. A zna se koliki je ulog i ostali trosak, znaci minimalno 20 godina da vratis ulozeno i da krenes zarađivat od toga. Taman pred penziju krene zemlja radit za tebe a dotad ce kinezi smislit neke pilule koje ce zamjenit svu hranu Sreca pa oko nas nema puno povrtlara i voćara jer oni imaju racunicu mozda za te lude cijene al za ratarstvo su te cijene neodrzive.
Zaključak je da je puno pametniji onaj koji daje svoju zemlju u zakup za te pare nego taj sto radi, i to vec oko 700-800 Eura. Pa ja bi sutra dao svu svoju zemlju u zakup nekome ko bi mi platio 800 Eura za hektar.
Meni sinoc ponudio covek,tj.nama inace tatin drugar iz mladjih dana 3 k.j,samo smo mu se zahvalili...Otkud toliki novci a coveku prvenstveno treba da se razduzi za repromaterijal,tako da mislim da cena nece gore cim se ovoliko nudi a slabo se pazari!Meni komsija nudi 2kj do mene, cela parcela je spic, ali bih tu onda spojio mojih7+2=9 kj, a drugi mi nudi 1kj, isto do mene.
Kupio bih ali......, za cene nisam ni pitao, posto ne mogu nista ni da kupujem.
Mene zvali iz jabuke imaju 3 lanca ,tamo me ni ne interesuje ali reko aj da pitam za cenu kaze jabukanac 10000...Reko pa dobro,tu se i krece,u crepaji je reko 12000.Kupio bih reko al nemam trenutno a nije skupo...Meni sinoc ponudio covek,tj.nama inace tatin drugar iz mladjih dana 3 k.j,samo smo mu se zahvalili...Otkud toliki novci a coveku prvenstveno treba da se razduzi za repromaterijal,tako da mislim da cena nece gore cim se ovoliko nudi a slabo se pazari!
Neces valjda to ispustiti ipak spic je spic,a stim se retko trgujeMeni komsija nudi 2kj do mene, cela parcela je spic, ali bih tu onda spojio mojih7+2=9 kj, a drugi mi nudi 1kj, isto do mene.
Kupio bih ali......, za cene nisam ni pitao, posto ne mogu nista ni da kupujem.
Ako nije tajna kolko vam je trazioMeni sinoc ponudio covek,tj.nama inace tatin drugar iz mladjih dana 3 k.j,samo smo mu se zahvalili...Otkud toliki novci a coveku prvenstveno treba da se razduzi za repromaterijal,tako da mislim da cena nece gore cim se ovoliko nudi a slabo se pazari!
Mene zvali iz jabuke imaju 3 lanca ,tamo me ni ne interesuje ali reko aj da pitam za cenu kaze jabukanac 10000...Reko pa dobro,tu se i krece,u crepaji je reko 12000.Kupio bih reko al nemam trenutno a nije skupo...
Dusane, to je mozda znak daljeg kretanja cene zemlje na dole. Pa svi koji imaju u planu prodaju zemlju žure da prodaju jer je zemlja dostigla svoj maksimum, i cena vise neće rasti.Prodata su 4 kj za 36000e pre 3-4 dana, trenutno ima dosta ponude u Crepaji.