та Пеера
Član
Da li je neko kupovao zemlju na kredit preko neke banke ??
I šta bi trebalo sve navesti u kupoprodajnom ugovoru ?
I šta bi trebalo sve navesti u kupoprodajnom ugovoru ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Katastar nema veze sa tim ,porez se placa otprilike po parceli 13000din i normalno i katastar,normalno da zavisi od cene navedene u ugovoru ali niko sigurno nije stavio 13000€ sam bi sebi skocio u stomak,cenu stavi advokat oni znaju na koju sumu otprilike prolazi.Sto se tice suda placa se sutske overe takse max 1000din.Koliko sam čuo cena navedena u ugovoru u katastru ne važi , oni imaju svoje i po tom obračunavaju porez
Ali prilikom overe ugovora u sudu što je veća cena veća je i taksa na overu
Na pr. taksa za overu ugovora u sudu na 13 000 e je oko 165000 dinara
Može napiši mi na ppNe nisi u pravu mogu ti tacno sve napisati ali na pp
Bas tako.Skoro sam radio.1,5% za overu potpisa na navedenu cifru u ugovoru.Porez na promet 2,5% od njihove procenjene vrednosti,a taksa za upis prava oko 7500,bez obzira na povrsinu.Ovo za kapitalnu placa prodavac ukoliko nije vlasnik nekretnine duze od 10 godina.U protivnom placa 15%.Nekad je dogovor i da kupac snosi sve troskove,te na to treba obratiti paznju.Jedino ako su nešto menjali u sudu se plaćalo 1,5% za overu potpisa, porez 2,5% + upis u katarstar to je bilo nešto fiksno. Ako misle da je cena u ugovoru realna onda uzimaju tu cenu a ako ne onda daju neku svoju osnovicu, kako to ide ne znam.
Navedete u sudu 1000din da je cena i platite minimalnu cenu od oko 1000din. Ako preko krede, onda mora sve ispravno da se radi,
Jedan moj zemljak prodaje 2 kj zemlje prema kacarevackom ataru, cena je skromnih 15000e za kj, ali cini mi se da bi dao I za 12500
Takve stvari mogu se izbeci darovnim ugovorom,i netreba ti potpisi komsijaKod nas to nepali jer levi i desni komsija moraju da potpisu saglasnost da odustaju od kupovine zemlje u tvoju korist,e jedino ako neko to odradi bez znanja komsija onda u roku od 15meseci imas pravo na zalbu i da platis cenu koja je u ugovoru i zemlja automatski prelazi u tvoje vlasnistvo i sud onome drugom isplacuje navedenu sumu iz ugovora!
Нема обрасца. Препорученим писмом (с' повратницом) понудиш међашима право прече куповине по цени коју ти је понудио потенцијални купац и на коју си ти пристао. Ако у року од 15 дана од дана пријема понуде не доставе одговор сматра се да нису заинтересовани. То чуваш две године после чега застарева право прече куповине.E sad na kakav obrazac komsije podpisuju ... i sta kad nece da podpisu ? .. Cisto pitam jer svako ima svoju teoriju
Takve stvari mogu se izbeci darovnim ugovorom,i netreba ti potpisi komsija
AL ako se navede stavka daruje NEOPOZIVO kako onda moze to opozvati. Ako stoji i to u ugovoru onda je to malo tezeS'tim sto se taj "dar" odnosno poklon moze svakog casa povuci,odnosno da ostanes i bez para i bez zemlje.
Znam slučaj, ljudi kupili i stavili malu cenu a komšija otišao u sud i rešio stvar, u stvari nije ni komšija nego ga je napalio neki advokat da ima to pravo itd.
AL ako se navede stavka daruje NEOPOZIVO kako onda moze to opozvati. Ako stoji i to u ugovoru onda je to malo teze