Jabuke su po meni nesto najgore cime covek moze da se bavi,mnogo prskanja,velika ulaganja i na kraju nikakva cena (uglavnom).Sa jabukama se konkretno vrlo cesto desavalo da se ne prodaju,ali da li se to recimo desava sa kajsijama,tresnjama,jagodama na primer?
Kad se kaze neka cena-da li je to nesto cime treba da budemo zadovoljni?Drugo,u ratarstvu da bi sve mogao da uradis sam,potrebno je jako mnogo masina,koje nisu ni malo jeftine,a stalno ih treba unapredjivati.Takodje u vocarstvu,dovoljno je da potrefis i jednu dobru godinu,pa da zaradis toliko koliko ces u ratarstvu tek za 5 u najboljem slucaju.Ima i kod nas jako mnogo brloga od zemlje,pa vidim da jedino sto uspeva je voce,to je vec i stvar tehnologije.komsija vocar je bio u Italiji u obilasku tamosnjih vocnjaka,zemlja je sam kamen i pesak,pa su vocnjaci samo takvi.
Ja isto vise volim ratarstvo,ali je neminovno da ce se ratarstvo u vrlo bliskoj buducnosti na povrsinama manjim od 100 Kj jednostavno ugasiti,jer ce zarada po jedinici povrsine biti sve manja,a posao sve veci,korovi sve tvrdokorniji,zemlja sve teza za obradu,herbicidi i djubriva sve skuplji,tako da i ta sve manja zarada visi o koncu,no da ne offiram dalje.