Quercus
Član
[h=2]Cene njiva: Dva hektara kao stan[/h]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pre će biti da je takmičarski duh prisutan u tom selu,imamo i mi slične komšije.
Nisam bio tamo ali dolazili mi ljudi iz okolnih mesta i nisu baš bili oduševljeni sa njima.Tipa ulaze u njihov atar nabijaju cene arende,cenu zemlje itd.Mislim da si stekao pogrešan utisak i pretpostavljam na osnovu toga da nisi bio tamo ili se barem nisi dovoljno zadržao da osetiš duh sredine.
Ne bi takmičarskog duha bilo da nema ko s kim da se takmiči. Obično po selima ostane četvoro - petoro gazda koji kupuju sve i takmiče se ko će da bude glavni baja, a Padina je specifičan slučaj. Tamo je skoro svaka druga kuća gazdačka. Ključna stvar je po meni što je to "živo selo", dakle jedno od retkih sela sa jako niskom prosečnom starošću stanovništva.
U najgorem slucaju za 3 godine ima dobar sortimentI kad će se taj trešnjarnik da se otplati?
Nisam bio tamo ali dolazili mi ljudi iz okolnih mesta i nisu baš bili oduševljeni sa njima.Tipa ulaze u njihov atar nabijaju cene arende,cenu zemlje itd.
Pa rodi negde od 7 do 10 tona na pola hektara prosecna cena je bila 3 e za ruseU najgorem za 3 godine?
E to je posao a ne 30 godina ko u ratarstvu.Pa rodi negde od 7 do 10 tona na pola hektara prosecna cena je bila 3 e za ruse
Al 30 godina drva stara tako da mu dode slicno nestoE to je posao a ne 30 godina ko u ratarstvu.
To nije prirodno,to je pederski kad se tako radi.Lepo ti kažem zašto, a ti što se žale su ona četvorica - petorica takmičara što ih ima svako selo, pretendenti da budu glavne baje u svojim opustelim selima, pa im nije pravo što imaju konkurenciju.
Ulaze u njihov atar? Zar nije sasvim prirodno i normalno da seljani sela od 6000-7000 stanovnika sa najmanjim atarom u okolini teže da se šire ka većim atarima sela koja danas broje 200-2000 stanovnika i to sa dvostruko većom prosečnom starošću.
Ulaze u njihov atar? Zar nije sasvim prirodno i normalno da seljani sela od 6000-7000 stanovnika sa najmanjim atarom u okolini teže da se šire ka većim atarima sela koja danas broje 200-2000 stanovnika i to sa dvostruko većom prosečnom starošću.
To nije prirodno,to je pederski kad se tako radi.
Te konkurencije,te ovo,te ono....mani me se...svi mi imamo pravo da zivimo.
Samo neka oni drze noseve u svojim atarima.
To je normalno, htio to ili ne. Jer možemo na taj način brzo doć do pitanja, sme li se kupovat zemlja s druge strane uliice... Nenormalno, nemoralno i neprirodno je to, da u slučaju Arapa država prodaje neko dobro, koje bi i ti kupio i prodaje ga duboko ispod cene, koju si ti spremam platit (odnosno ne da ti pravo kupit po istoj ceni koju naplati Arapima). I ako bi ti nudio isto ko Arapi, u normalnom sistemu, TI bi imao preće pravo , jer si na neki naćin u državnoj/društvenoj svojini suvlasnik.Po tebi je onda normalno i sasvim prirodno da neko ko nema obradive povrsine,citaj ARAPI,slobodno kupuju nasu zemlju i sire se...................
To nije prirodno,to je pederski kad se tako radi.
Te konkurencije,te ovo,te ono....mani me se...svi mi imamo pravo da zivimo.
Samo neka oni drze noseve u svojim atarima.
Po tebi je onda normalno i sasvim prirodno da neko ko nema obradive povrsine,citaj ARAPI,slobodno kupuju nasu zemlju i sire se...................