Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pročulo se i u gradovima da treba ulagati srebro i zlato ili u zemlju jer im se cena učetvorostručila-uosmostručila u poslednjih deset godina. Zapravo, nije cena zlatu srebru i zemlji skočila nego je vrednost novca pala, kako to lepo reče jedan naš forumaš, a ima i dalje tendenciju pada. Kako u našoj zemlji ne postoji pravni okvir za ulaganje u dragocene metale(osim kod zalagaoničara) počeo danas svako da se interesuje za zemlju.
Naš čovek uvek kao po običaju kasni sa reakcijom za nekih 20-30 godina. Pametan je bio ko je počeo da kupuje jutro po jutro tamo osamdesetih i devedesetih godina kad zemlja nije "nikom" trebala i prodavala se budzašta.
Dam mu ja moja 2 kj sa sve jabukama u 5 godini za te pare.
Ja sam pre 6 godina tu parcelu platio 1200 eura (2 kj) i sada bi u tom potezu kupio ali ništa preko 2000 e kj. Ta zemlja ne vredi puno pogotovo ako malo zasuši.
Inače kod nas najviše što je plaćeno 205000 eura 40 kj u 10-12 parcela. A ovako bude trgovina ali najjača cena oko 5000 eura kj.
Pricao sam sa strancima koji su zainteresovani za kupovinu zemlje, medjutim na spominjanje ove cene dize im se kosa na glavi,i odgovor im je ja imam za 2500 eura hektar u rumuniji u parceli 100-150 hektara. ima par poteza u Vojvodini koji vrede za vinograde i koji vrede te pare sto ih spominjes , ali vi ste postigli cene koje retko ko ce da plati 10000-15000 eura lanac 0.57 H pa to je 25000 hektar. sta bre vi hocete mi gledamo da kupimo jeftinu zemlju .Videcete kada udjete u EU kada krene jeftin uvoz da bi vas slomili, pitacu te kolika ce onda biti cena?
Imam jednog poznanika koji je kupovao stanove po NS i BG,pa se sad kaje.Kaze da sam te pare ulagao u zemlju zesce bi zaradio,a ovako sam puko.Posle bitke su svi generali.Sam Bog zna sta ce biti.Meni nebi bilo zao kupiti zemlju koliko god da kosta,ako sam je ove godine zaradio i normalno zivepasno je ako nema za zivot,pa se mora prodati.Najbolja investicija je bila kupovati stanove u sivoj fazi pre 5-7 godina i prodavati ih posle godinu dana za duple novce. Moj rodjak je tako od 15kvm napravio 90kvm (koje istina nije mogao da proda, jer ga je kriza uvatila), ali je bez rada uvecao kvadraturu!
Zemlja trenutno ima trend rasta, koji ako se ponovi jos jedna susna godina sa losim prinosima sigurno se nece nastaviti.
cena zemlje nema trend rasta nego je novac obezvredjen i propao,mislim da je trenutno najpametnije ulagati u kineski juan no mozda i gresim
Imam jednog poznanika koji je kupovao stanove po NS i BG,pa se sad kaje.Kaze da sam te pare ulagao u zemlju zesce bi zaradio,a ovako sam puko.Posle bitke su svi generali.Sam Bog zna sta ce biti.Meni nebi bilo zao kupiti zemlju koliko god da kosta,ako sam je ove godine zaradio i normalno zivepasno je ako nema za zivot,pa se mora prodati.
zavisi kako gde, kod nas je na minimumu 3-5 hiljada hektar.Ja ipak mislim da je cena zemlje dostigla svoj maksimum,i da ce u narednom periodu ici samo dole.