Tintoreti
Član
Otisli smo u off. Imate temu o udruzenjima pa tamo nastavite raspravu. Sve ce to doci na svoje dzabe se nervirate. Strpljen spacen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prilično očigledno.не бавим се вишњом,
Koji je to kupac višnje koji odustaje zbog malih količina robe? Neki konkretan kupac.којем је најбитнија сврха да омогући велики кванитет робе
manja potrosnja bensedina
Veruj mi takvih je najvise u SrbijiBensendini trebaju onima koji očekuju da se od par stotina ili hiljadu stabala višnje obogate, ili da makar godinu dana žive od toga.
Kad im se to izmakne šta drugo nego bensendine.
Kako si ti realan covek, ja ne verujem.
Zato sto se svastari i sto svi hoce sve da rade i ne ocekuju previse od toga sto rade i zato sto razmisljaju tako kao ti, daj da uzmem sta uzmem, zato nam je poljoprivreda ovde gde jeste. i svi ste mnogo mudri i pametni.
To udruzivanje vocara nije nista novo, to je odavno realnost na zapadu i jedini nacin da se proizvodjaci izbore za neki svoj ineteres.
Ja govorim o pravim proizvodjacima koji imaju 3,4,5,6 i vise Ha, a ne o ljudima kojima je visnja na parcelama gde nista drugo ne uspeva pa posadili visnju da ne stoji prazna njiva...
Тинторети џаба пишеш,још дуго дуго ће Српска пољопривреда таворити у блату и причи испред продавнице.
Е кад таквих буде више и кад се ови други баце на маргину онда се може рећи да је постигнут напредак..Ја ако добијем 10 посто ђубриво јефтиније мени је сврха удружења довољна и ништа више,јер ме ништа не кошта а имам повољности...Е сад пошто смо такви какви смо већина ових су против удружења јер су мрсомуди па подваљују свашта и сл,и знају да то тада не може проћи...Svaka cast svakome ali ja tako necu razmisljati i cekati da mi nesto padne sa neba.
Braćeš im ako budeš dobro brao po ceni koja im bude odgoavrala, bili članovi udruženja ili nebili, to nema veze sa udruženjem. Isto tako i za plasman. Ako ti imaš dovoljno višnje, ako u tvom kraju ima dovoljno višnje da se isplati organizovati otkup, ili da se isplati poslati vozilo, plasiračeš je sa udruženejm ili bez. Ako nema dovoljno, ako se ne isplati dolaziti, možete vas dvesta biti članovi udruženja niko neće doći samo zato što postoji neko udruženje.valjda cu imati neposrednu zaradu u udruyzenju jer cu svima brati visnju,
још дуго дуго ће Српска пољопривреда таворити у блату и причи испред продавнице.
Pa o tome ti i pricam Braces po nizoj ceni nego sto ce im neko drugi brati a to ces moci jer imas dosta posla sa beracem i samim tim se isplati napraviti , kupiti masinu. To ima veze sa udruzenjem itekako jer ako nisi u udruzenju zar mislis da je neko lud da te zove ako neko iz udruzenja vec ima berac i samim tim je konkurentniji jer saradjuje sa clanovima.Braćeš im ako budeš dobro brao po ceni koja im bude odgoavrala, bili članovi udruženja ili nebili, to nema veze sa udruženjem. .
Isto tako i za plasman. Ako ti imaš dovoljno višnje, ako u tvom kraju ima dovoljno višnje da se isplati organizovati otkup, ili da se isplati poslati vozilo, plasiračeš je sa udruženejm ili bez. Ako nema dovoljno, ako se ne isplati dolaziti, možete vas dvesta biti članovi udruženja niko neće doći samo zato što postoji neko udruzenje
Svako ko bude brao po nižoj ceni imaće više posla bet obzira na članstvo u bilo čemu.Braces po nizoj ceni nego sto ce im neko drugi brati
Zvaće onoga ko bude povoljniji, jeftiniji, kvalitetniji, a zašto bi član udruženja morao da bude povoljinji?zar mislis da je neko lud da te zove ako neko iz udruzenja vec ima berac
nego cu da nadjem ja i vlasnici drugih zasada kupca koga cu da zovnem i da dodje po visnju po ceni koja je korektna
Gresis, u udruzenju moraju postojati dobri odnosi medju clanovima i saradnja inace nema uspeha (ostvarenja ciljeva) ni za jednog clana, znaci ko hoce da sece granu na kojoj stoji nije za udruzenje koje ima za cilj da tu istu granu razvija.Svako ko bude brao po nižoj ceni imaće više posla bet obzira na članstvo u bilo čemu.
Slazem se da nije obaveza nista ali ako imate iste ciljeve i vec saradujete a uz to dobijate najpovoljniju, najbolju uslugu nevidim razlog zasto biste trazili drugog, nije zabranjeno ali ako hocete da secete granu na kojoj stojite ni to nije zabranjeno, sve je na clanu da vidi dali mu se isplati ili ne ali ako hoce da zove skupljeg i nepovoljnijeg i to mu je kao mogucnost ostavljena, samo neznam kakav ce utisak ostaviti ako tako uradi.Valjda je bolje da dam manje para nekom koga poznajem i znam da ce mi to uraditi kao sebi nego nekom koga ne poznajem vise para. Razmisljate u pogresnom pravcu. Neko drugi ako ima berac nemoze da bude realno povoljniji jer on nema ono sto ja imam a to je udruzenje. Sve je zasnovano na ciljevima. Clanu nije u cilju da zove drugoga zato sto cu ja da spustim cenu za svoje clanove jer su mi oni indirektno pomogli da tu istu masinu kupim, ili napravim. Isto tako razmislja clan kome radim. Ej ovaj mi je obezbedio da imam duplo jeftiniju hemiju hajde da mu pomognem da napravi tresac da ne placamo vise berace, da nam ostane vise para u dzepu. Samo da bi ustao sa stolice moras da imas volju i interes a kamo li bio clan udruzenjaZvaće onoga ko bude povoljniji, jeftiniji, kvalitetniji, a zašto bi član udruženja morao da bude povoljinji?
Zašto neko ko nije član ne može da ima berač i da bude jeftiniji ili kvalitetniji od tebe?
Udruženje nije sekta, klan, da bi njegovi članovi bili vezani nekim tajnim vezama, i kod članova udruženja važe principi kao i kod nečlanova, ko mi je povoljini njega zovem..
To isto možeš i bez udruženja.
Zoveš kupca, on te pita koliko višnje imaš, koliko u tvom kraju ima, kakvog je kvaliteta, dogovorite se oko cene i uslova, i ako se može postići dogovor postignete ga.
Ne znam zašto misliš da će neki kupac platiti skuplje nekome ko je član udruženja nego nekome ko nije član.
Neće, budi siguran da neće, nema razloga.
To je velika zabluda da se udruženjima plaća više.
Na starnu što su svakakve manipulacije sa tim udruženjima moguće, ali uzmimo da je sa te strane sve u redu, da manipulacija nema.