putin
Član
Kroko ко откупљује код вас вишњу?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U niskom kraju se licitira sa cenom izmedju 35 i 40 dinara, nezvanicno. Za par dana krece berba, pa cemo da vidimo
Ljudi nedajte tim mesetarima svoje proizvode, gde se placa teraj tamo a ovi kad vide da niko nece kod njih veoma brzo ce dici cenu. Pa cak ni tad netreba kod njih nositi nek propadnu kad su alavi.
Ja ne verujem u tu pricu! Nasa visnja je bolja i kvalititnija od Poljske, sto bi Poljaci pokusavali Oblacinsku visnju da gaje kod njih?. Ja mislim da nas jebu otukpljivaci i drzava.
Jasno je da trziste diktira cenu ali drzava mora da stane kao posrednik, bas iz tog razoga koji je naveo Gorski car, visnje moraju da se predaju odmah i samim tim lako moze da se iznudi cena.
Sta rade udruzenja vocara? oni trebaju sad da deluju i da zahtevaju od drzave da stane kao posrednik!!
Visnja i svo voce u nasoj drzavi su problem ljudi koji bi da im pola hektara nekog voca zavrsi sav posao za celu godinu,bar je ovde tako.Dok je bilo sume isto se tako razmisljalo,e posto je suma isecena u vecoj meri i utvrdjeno je da to i ne raste tako brzo ljudi su se opredelili da posade pola hektara necega,da uzmu pare sa male povrsine i da ne rade nista tokom ostatka godine.Al to nece da ide...tako lako...И опет ја у овој теми,још један проблем у нас Срба је сваштарење,свако ради ратарство,сточарство и ајд да убацим вишње,и од таквог посла нема ништа..Једноставно определиш се и гураш само то,ако је вишња онда вишња и развијаш,хладњачу себи обезбедиш...Овако само пресипање из једног у друго,