Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Drago mi je da se slažeš.
Ovo je ključno
Na to sam mislio kada sam napisao da put ka boljem položaju seljaka nije ovo što se sada radi, insistiranje (ili kvaziinsistiranje) na poljoprivredi kao motoru razvoja.
Industrija je ta koja razvija poljoprivredu.
Prvo, industrijski radnici si kupci poljoprivrednih proizvoda, što je njih više više je kupaca, a kad je kupaca više tražnja je veća, a veća tražnja znači veću cenu.
Drugo, razvojem industrije se samnjuje broj poljoprivrenih proizvođača, dakle samnjue se ponuda, to opet znači veću cenu. Tako se smanjuje i konkurencija među samim polj. proizvođačima, a to ih onda dovodi u povoljniju situaciju pri pregovorima sa kupcima. Ne mogu kao sad da kažu, baš me briga, ako ti ne daš daće drugi, ima vas ko kusih pasa.
A da li se može industrija razvijati ako se od nje uzima da bi se davalo poljoprivredi je za neku drugu temu.
Meni višnju otkupljuju po HACCAP sustavu, negdje oko 12 kriterija. Šta mislite po kojem sustavu isplaćuju jer nisam još sve naplatio za 2013. Naravno da se nadaju da će otkupiti i ovogodišnji rod. Ne radi se se samo o jednom otkupljivaču, skoro su ista sva tri koja postoje u mojoj državi. E sad bi tu mogli o ekonomiji, svjetskim tokovima, uređenosti i napretku društva ali od toga nema ništa i , po meni, sve se svodi na monopol, kartele. E sad kako tome doskočiti ne znam a možda i nije moguće. Jer vidim da se kod mene dogovore njih tri a kod vas njih tridesetri.
zašto i onaj koji kosi travu, a uzgred ima i višnje ne zna kakva je situacija, zašto ih diskreditovati
Nije post tako velik da ima dijelove a u obrazloženje se ne slažeš samo s monopolom a da ga doživljavaš, vjerujem da ti ne bi bilo smješno. To je tako ne vjeruju ljudi dok ne dožive.Vecim delom se ne slazem
I sa ovim da država treba da radi ono što Hrvatska ne radi?@ironman
U potpunosti se slažem s tvojim postom, možda zato što si u pravu.
I sa ovim da država treba da radi ono što Hrvatska ne radi?
. Ja kupio tresač. To ti je po onoj: Titanik tone a na gornjim palubama muzika svira.(to se ja malo *určim )
Ma ja lazemGvozdeni dobrodošao Pre neki dan sam malo razgledao višnjare u susednom selu,tuga kako izgledaju otprilike kako je Kroka napisao ,čast izuzecima.
Bar si priznao da si neozbiljan i da se sprdas...tako i u ceni o psenici,ja ih tamo zezao za cenu ...
ja ih zezam...
Dobar si ti sve se zavrsilo na pretnjama moglo je i gore bitiJos mi neki ... prete...
...napadaju me...