Cena tovljenika na tržištu

То може само затворени круг производње и то да раде робови. Са овим кукурузом на тржишту које су покушали да протуре кроз свиње само их трујеш.
Опет, довољан је један поремећај и цена меса у продавницама 1000 + динара, ту месари неће оклевати.

I meni se čini da će kod nas stočara biti zatvoreni, ali ne krug već objekti.
Čekam do maja da vidim kakva će cena biti tovljenika, ako nas i dalje budu zajebavali sa cenom, prodajem prasice.

Jesenas je i poručio svinjarima jedan poznat klaničar da moraju nauciti da odgaje tovljenika po 150 din
Meni se čini da će klaničari uspeti da unište naše tovljače uvozom stoke i uvozom i preradom mesa, Ne shvataju da posle propasti tovljača propadaju i oni pošto ćemo uvoziti gotove proizvode. Klaničari i preradjivači će biti suvišni i neće uopšte uživati u svojoj "pobedi".

Za prasice nije problem, imam već kupca starog. U ponedeljak sam natovario svinje po 180+pdv+subvencije, a sad stiže još jedna tura, nadam se sličnoj ceni. Bar na nuli da budem.

Meni se čini da će klaničari uspeti da unište naše tovljače uvozom stoke i uvozom i preradom mesa, Ne shvataju da posle propasti tovljača propadaju i oni pošto ćemo uvoziti gotove proizvode. Klaničari i preradjivači će biti suvišni i neće uopšte uživati u svojoj "pobedi".
Pa tako im dato pravo...
Neće oni propasti jer uvek ce trebati distributer krša sa zapada i jeftinog parizera

Donosiće se krš već preradjen u parizer.
Isto su mislili i u Banatskim šećeranama da će moći da se bahate doveka pa se zajeb ali.

Koji mozak,pa el ti mislis da u evropi svinje rastu na drvetu i tove se od vazduha

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Za početak uskladiti i primeniti EU standard o hrani i rokovima čuvanja. Samim tim nema uvoza zamrznutog mesa pri isteku roka. Tu urbanu legendu time poništavamo i klaničari više nemaju taj psihološki efekat na tovljače. Kupci dobijaju kvalitetniji proizvod a tovljači višu cenu.

Za početak uskladiti i primeniti EU standard o hrani i rokovima čuvanja. Samim tim nema uvoza zamrznutog mesa pri isteku roka. Tu urbanu legendu time poništavamo i klaničari više nemaju taj psihološki efekat na tovljače. Kupci dobijaju kvalitetniji proizvod a tovljači višu cenu.
Sve si u pravu, medjutim posto je enormna zarada na tom mesu od 6-12 meseci starosti taj propis se nece promeniti. Em zarada klanicara velika em ne mora drzava da placa subvencije za svinjarstvo kad se unisti.

Nazad
Vrh