Cena tovljenika na tržištu

Ne shvataš poentu priče. Ako je trenutna cena 180- dal je realno ili nije to sad nije tema- ti kući ladno tražiš 300 za svinju od 250-300 kg. Za te pare ladno kupiš 4 do 5 u klasi. Što nema smisla nema.

Bila je vec polemika sa tobom oko tog tvog stava. Ako treba da dam za 180 onda cu ga pre dati mesaru, nego da mi dodje neko u avliju i da mi se smeje kako je kupio po nekoj jeftinoj ceni koju je odredio Matijevic, ili neko drugi. Imao sam sad za klanje 30 komada i sve je otislo 250-260 dinara. Zadovoljan kupac, zadovoljan ja i idemo dalje. Jedino tebi to nije jasno.

Bila je vec polemika sa tobom oko tog tvog stava. Ako treba da dam za 180 onda cu ga pre dati mesaru, nego da mi dodje neko u avliju i da mi se smeje kako je kupio po nekoj jeftinoj ceni koju je odredio Matijevic, ili neko drugi. Imao sam sad za klanje 30 komada i sve je otislo 250-260 dinara. Zadovoljan kupac, zadovoljan ja i idemo dalje. Jedino tebi to nije jasno.
Meni nešto drugo nije jasno. Kako vi u nekim nedodjijama postižete veću cenu svih proizvoda od nas koji smo na jedan malo jači piš od centra 80% para u državi?

Sta je tu pokvareno i podmuklo??
Meni nešto drugo nije jasno. Kako vi u nekim nedodjijama postižete veću cenu svih proizvoda od nas koji smo na jedan malo jači piš od centra 80% para u državi?
A ti meni objasni kako si zakljucio da neko zivi po nedodjijama, a da ti zivis u centru univerzuma??

Možda je problem u odnosu prema kupcima koji dolaze na kuću? Mesari plaćaju 180 a ovi na kućnoj adresi traže 300. Kako ga nije sramota da to i pomisli a tek kaže? Za mene čist sadizam i potcenjivanje.
Prodavac mož' da traži i 1.000 po kg, ko je blesav nek' plati....
Ali da , konkretno, otkupna cena svinja bude 150 din. to ne da nije normalno, nego je cena iz paralelnog univerzuma...
Pazi, meni, u trenutnim okolnostima, na strani kupca, odgovara što niža cena, može i džabe, da mi pokloni i ako ima dobru volju, "uredi" i isporuči na kućnu adresu ALI, TO JE NENORMALNO !!!!! 🙃

Pravo prodavca je da trazi cenu koju god zeli. Pravo kupca je da prohvati ili ne.
Polutke su 300din kod mesara. Od tih svinja po 180din.
Cene polutki su isle i preko 400din.
Zato postoji trziste i vise kupaca i prodavaca i svako bira sta mu odgovara.
Pročitaj sa razumevanjem šta je pisac napisao pa javi,obrati pažnju na drugu rečenicu počinje sa Ako

Ali da , konkretno, otkupna cena svinja bude 150 din. to ne da nije normalno, nego je cena iz paralelnog univerzuma...
Pazi, meni, u trenutnim okolnostima, na strani kupca, odgovara što niža cena, može i džabe, da mi pokloni i ako ima dobru volju, "uredi" i isporuči na kućnu adresu ALI, TO JE NENORMALNO !!!!! 🙃
Meni je zasmetala rečenica počinje sa Ako

Jasno sve ko Sunce ali nisam mu ja kriv za cenu i ne mora preko mojih leđa peglati svoje gubitke. Na mesarsku cenu je sasvim dovoljno 30 dinara preko,taman za subvenciju i potrošeno vreme. Svinja preko 250 kg ide van svih klasa kad se daje mesaru.

Ja sam prodao od kuce sve po 250din. Ostalo jos 60kom.. videcemo sad sta ce biti. Sve sto sam prodao od kuce niko se nije bunio niti je spominjao posto su u klanici. Ljudima je bitan kvalitet i da znaju sta jedu.. samo sve ih je manje :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh