Cena tovljenika na tržištu

Da kažem ono što znam- EU propisi važe na celoj teritoriji EU bez izuzetka,mi nismo članica pa se to nas ne odnosi. Ako želimo da budemo članica moraćemo i to da uskladimo sa ostalim. Šta ste vi pregovarali i kako su vas preveli žedne preko vode stvarno ne znam i tu temu i ne pokrećem.
Dok mi udjemo u eu...ako uopste nekad i uđemo (nadam se ne) i uskladimo propise...samostalnih tovljača u srbiji ce biti simboličan broj

По мени, грешка која је изнуђена од стране генерално свих трговаца који су изнад произвођача је та што су прекинули дугогодишњу производњу. Тај капитал је неповратно уништен, маните оне приче уложено у други посао и тако то. На страну лоша цена, за све то се добијала субвенција и земља по праву пречег закупа. То ће многи мало теже да признају.
Неколико добрих година, цена житарица отишла горе, зараде се дуплирале од ратарства и сви на дугме угасили стоку. Оде капитал. За такве нема сажаљења.
Решење је било у смањивању производње и континуитет.
Могу слободно да напишем од неких нових-старих запата стоке нема ништа, ту смо угасили и као што сад видимо улажу се велика средства у велике капацитете.
За нас остале, ко је остао да ради са животињама радиће и даље, да држава има и мало слуха гледала би да спаси што се спасити може.
А можда и највећа разлика је та што не посматрамо исто ситуацију, некоме је сточарство бизнис а некоме начин живота.
Неког трајног решења нема на видику, само преживети и спасити што се може.

Ja ne mogu bez svinja pa makar I bio u gubitku,kad sam ostao sa praznim oborima zbog kuge nisam znao sta cu sa sobom dok nisam ponovo zapatio,jes da nije lako kidati se od posla svaki dan i obaveza ali onda mi je bilo teze,ustanem sabajle ko luda nasta i obidjem jedan krug i kad vidim da je sve prazno vratim se u krevet

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nego @Mihajlo jovičić , interesuje me. Jeste da je offtopic. Ti beše radio neke dinje letos? Po kojoj ceni su isle na veliko a koliko ovako na komad?
Nesto kalkulisem...
Radio sam cerovacu i desertnu. One nemaju neki rod ali idu malo skuplje od hibridnih. Cena je bila 30 do 35 dinara ali više 30. Imam neke svoje kupce pa je nekako išlo ali prilično loše u odnosu na prošlu godinu. Na komad sam prodavao odokativnom metodom- kako koju. Sve u svemu dosta lošiji rod i plasman u odnosu na prošlu sezonu. Ako te nešto interesuje pitaj,pomoću koliko mogu.

Ja ne mogu bez svinja pa makar I bio u gubitku,kad sam ostao sa praznim oborima zbog kuge nisam znao sta cu sa sobom dok nisam ponovo zapatio,jes da nije lako kidati se od posla svaki dan i obaveza ali onda mi je bilo teze,ustanem sabajle ko luda nasta i obidjem jedan krug i kad vidim da je sve prazno vratim se u krevet

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Kolega ti si svinjkoman....🙃

Da kažem ono što znam- EU propisi važe na celoj teritoriji EU bez izuzetka,mi nismo članica pa se to nas ne odnosi. Ako želimo da budemo članica moraćemo i to da uskladimo sa ostalim. Šta ste vi pregovarali i kako su vas preveli žedne preko vode stvarno ne znam i tu temu i ne pokrećem.
Одбор за пољопривреду је скоро одбио предлог удружења да се рокови меса ускладе са ЕУ. Коме то одговара, а коме не, закључите сами.

Nazad
Vrh