Cena tovljenika na tržištu

Koje li smo poglavlje otvorili za 24 godine? Sve radimo kontra i onda se kao nečemu čudimo. Niko nas ne tera u EU, naš izbor je ovaj zapušteni objekat za tovljenje svinja od države. Nema ljutiš.

Занимљиво запажање. Само урадите ово, само урадите оно, само потпишите овде... Сам себе лажеш да те неко жели где си реално са 70-80 % чланица ратовао и имаш незавршене спорове.
И сами себе кривити за то?
Претерујеш као по команди у свакој теми, нема љутиш.

Na prošlim izborima stranke koje su za EU dobile u zbiru 90% glasova a podrška EU u Srbiji je oko 30 %. Tu nešto debelo nije u redu. Kada će te jednom shvatiti da mi tražimo da uđemo u EU a ne obrnuto ? Kada ispunimo uslove ulazimo. Jel bi ti mene pustio u kuću sa blatnjavim cipelama?

Velike klanice imaju svoje farme, uvozom prasadi moguce je popuniti brzo farme i koncentrisati proizvodnju za praznike, velike klanice kolju svoje svinje prazne svoje farme i koperanata da bi posle nove godine popunili za uskrs i prvi maj, u ovom periodu slabo ili uopste ne rade otkup, zato se stvara cep i guzva, ta prasad iz uvoza stizu sa nesto vecom kilazom oko 30 kg, ostvaruju dobre rezultate, tov se skratio prvi utovari krecu sa 78 dana tova prirast oko 1,2 kg, mogu da planiraju proizvodnju unapred, na sve to kad dodamo i uvoz mesa eto problema. Mislim da je neka buducnost u svinjarstvu usluzan tov ili ugovoren tov tipa klanica ti proda prase i hranu onda si prioritet da ti otkupe svinje al po trenutnoj trzisnoj ceni a ne po nekoj unapred garantovanoj odnosno sav rizik tvoj. Mininalni kapacitet objekta 750 kom da bi mogao da primi ceo kamion prasadi iz uvoza ili bar pola sa nekim da se podeli.

Нема више разлике између домаћих и страних супер прасића, генетика се увози са запада. У производњу иде само што је витално и не заостаје. Да се и овде пробере имали би исте резултате. Само што код нас буде проблем, ако се форсира велики број прасади и товљеника по крмачи, они се већ унапред продају ( у глави). Али не буде тако, па сама рачуница више не стоји, што не значи да је лоша већ је мало колико се мислило зарадити. Е то је већ проблем до менаџмента.

Ma kakvi zamrznuto 6 do 12 mjeseci . Meso frisko ,rashladjeno ili ako je i smrznuto desetak ,15 , a uglavnom svjeze iz uvoza. Sta vi mislite kome se isplati da drzi meso 12 mjeseci u hladnjaci , znate li kolko to kosta ? Jednostavmo u Evropi veca ponuda od potraznje ,pala cijena i to je to .

A dali neko zna posto je meso u jevropi u prodavnicama kad ne znaju sta ce sa njim

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Eto smanjimo rok zamrznutog mesa,primenimo propise i standarde i odmah je u svinjarstvu bolje bar 25 %.
Druže drži se teme o kojoj bar nešto znaš...
Usklađivanje propisa sa eu i što se tiče zamrznutog mesa je bila tema u pregovorima sa ministarstvom nakon protesta poljoprivrednika...rekli su ništa od toga a verovatno predpostavljaš i zbog čega... bili su dogovoreni prelevmani za meso i mleko koji po običaju nisu ispunjeni od ministarstva poljoprivrede...
A što se tiče živih svinja nisu sigurno jeftinije u eu nego ovde pogotovu kada se dodaju troškovi...
Ovde se sprovodi uništenje manjih proizvođača...opstaće kao što reče Markojx samo oni koji rade uslužan tov i sl.

Konzum
L2ofWxr.jpeg

studenac
ToDlr8Y.jpeg

akcije

Druže drži se teme o kojoj bar nešto znaš...
Usklađivanje propisa sa eu i što se tiče zamrznutog mesa je bila tema u pregovorima sa ministarstvom nakon protesta poljoprivrednika...rekli su ništa od toga a verovatno predpostavljaš i zbog čega... bili su dogovoreni prelevmani za meso i mleko koji po običaju nisu ispunjeni od ministarstva poljoprivrede...
A što se tiče živih svinja nisu sigurno jeftinije u eu nego ovde pogotovu kada se dodaju troškovi...
Ovde se sprovodi uništenje manjih proizvođača...opstaće kao što reče Markojx samo oni koji rade uslužan tov i sl.
Da kažem ono što znam- EU propisi važe na celoj teritoriji EU bez izuzetka,mi nismo članica pa se to nas ne odnosi. Ako želimo da budemo članica moraćemo i to da uskladimo sa ostalim. Šta ste vi pregovarali i kako su vas preveli žedne preko vode stvarno ne znam i tu temu i ne pokrećem.

Brate dali ti vidis koje su cene u Hrvatskoj i to jos na akciji

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh