Cena tovljenika na tržištu

Znaci video vucko od njih, pa kad moze danska i holandija, onda ce i on da satre nase poljoprivrednike

Ма иде од свугде, ми товаримо сваки дан. Сретнем сваки дан камионе са свињама. Ово ми више изгледа као да праве резерву, пуне хладњаче.

Ма иде од свугде, ми товаримо сваки дан. Сретнем сваки дан камионе са свињама. Ово ми више изгледа као да праве резерву, пуне хладњаче.
To verovatno vuku sa farme a od malih proizvođača teško hoće da otkupe

Pre 20 godina sam mislio da nikad neću prestati sa klanjem svinja,2 u zimu i jedan sa proleća. Klalo se kući,zatim se nosilo na uslužno klanje a pre 4-5 godina Bogu hvala više nikako. Odem kupim u jednoj mesari slanine i od buta koliko mislim da mi je dovoljno i to je to. Za zimu sušim meni,komšiji i jednom pos. partneru iz Mladenovca. Da kupujem svinju od 300 kg i bacim 100 kg droba i balege ne pada mi na pamet- bez uvrede.

Kad kupis u mesari oni su dusevni ljudi pa kupe svinju prevezu, zakolju, ohlade, bace tu drob, pa ti dovezu u mesnicu sve to dzabe jer su dusevni prema takvim racundzijama
Pa I vi ste duševni- klaničare samo što ne ljubite tamo gde leđa gube svoje časno ime a kad vam neko dođe na kuću gledate da mu uzmete i dušu. Pravio se jedan tovljenika pametan pa rekao jednom klaničaru kako neki plaća više. Idi slobodno ja od tebe uzimam jer smo dobri,inače tvoje mi svinje baš i ne trebaju.

Ja nikad nisam prodao tovljenika privatno. Razlog zasto ne volim da prodam na komad ne bi da sitnim pare vise volim pare na gomilu da dobijem. Sa svim klanicama sam u ok odnosima ako ti smatras da treba da se ljube izvoli pa ljubi

Poslednja izmena:
Voleo bih Mihajlo tebe da upoznam, a nismo ni daleko.
Čisto da vidim kakav čovek piše ovakve poruke na forumu.
Svako ima svoje mišljenje, tebi je lepše meso iz mesare, meni je lepše moje meso od mojih svinja.
Razlika je što ja znam kakvo je moje meso i šta jedem od mojih svinja, a ti ne znaš da li je meso od nekog našeg tovljača sveže ili je iz Brazila zamrznuto :)
Kad dođeš kod mene da kupiš svinju, ja tebi činim uslugu prodajom te svinje, a ne ti meni jer hoćeš da kupiš. Idi u mesaru pa se cenkaj za cenu, vidi da li ćeš dobiti jeftinije :D

Nije mi lepše nego kupim ono što hoću i što mi treba. Voleo bih da taj stav o kupovini na kućnoj adresi primeniš kod Milenka. Da izvinis na izrazu izleteo bi iz klanice ko prdez iz dupeta.

Nazad
Vrh