Cena tovljenika na tržištu

Kolika je cena u nemackoj, austriji, madjarskoj...jel zna neko
Carcass je polutka.
39e76ccc8433248bdb5d706026b6d987.jpg

Poslato sa TFY-LX1 pomoću Tapatoka

То је топла полутка 80% код нас тешко да толико признају, нешто је на рандман меса тамо где је 57-58% плаћа се жива вага.

Znači opet će biti neisplativo toviti svinje. Jedna godina dobra da ljudi ubace svinje u tov, i onda spuštanje cene.
Očekivao sam da će cena skočiti bar za 10 dinara, da zaradim bar nešto na sledećoj turi.

Баш су то спомињали пре неколико дана на послу, шта ће зарадити они који су куповали прасад из увоза по 500 + динара. Па пропасти неће, иза тога ко зна ко стоји.
И сад иде опет оно чувено, могао сам прасе продати а не товити и тако даље....

220 na komad sam osam prodao u zadnje dve nedelje, a traze tako i 240~250 ali mi puno da tolko istem kad nakupcima po 190 prodajem

190 din Mica iz Jarka, 180 din Jovelic, Stojanac se ne javlja, zvali ovi moji iz sela
Nesto na sitno za klanje ide po 230 din traze se teze svinje 170 180 kg

Михајло јовичић, мораш читати и друге теме уназад неколико година уназад да би стекао праву слику те реченице- коме је скупо не мора јести нека сам тови. Да би неко продао прасе по 700-800 динара за кг неко треба и да плати. Као неко ко се бави малом производњом од прасета до товљеника лично сам писао а и други чланови, толика цена може само да опет унесе хаос на тржиште.
Одатле и она силна прасад из увоза и њихов покушај економског оправдања улога това.
Иии шта је било, па оно што смо и писали. Не може се реално наплатити кад се чува социјално благостање.
Него лепо ко хоће да једе а није му свеједно због здравља -преко тог фактора 90% људи пређе, једна-две крмачице, за своје потребе.
А шта, треба их сваки дан хранити, на неколико дана чистити, па како ћу на викенд, море...
Плати или засучи рукаве ако мислиш добро за себе и породицу. То је тако једноставно.

Михајло јовичић, мораш читати и друге теме уназад неколико година уназад да би стекао праву слику те реченице- коме је скупо не мора јести нека сам тови. Да би неко продао прасе по 700-800 динара за кг неко треба и да плати. Као неко ко се бави малом производњом од прасета до товљеника лично сам писао а и други чланови, толика цена може само да опет унесе хаос на тржиште.
Одатле и она силна прасад из увоза и њихов покушај економског оправдања улога това.
Иии шта је било, па оно што смо и писали. Не може се реално наплатити кад се чува социјално благостање.
Него лепо ко хоће да једе а није му свеједно због здравља -преко тог фактора 90% људи пређе, једна-две крмачице, за своје потребе.
А шта, треба их сваки дан хранити, на неколико дана чистити, па како ћу на викенд, море...
Плати или засучи рукаве ако мислиш добро за себе и породицу. То је тако једноставно.
Da uprostim- ako već tog nekog zabole za mene što bi mene boleo za njega? Posao kao i svaki drugi ima svoje uspone i padove samo nije u redu kad je loše kukati i plakati i moliti državu da novcem svih poreskih obveznika pomogne a kad je cena više nego dobra glumiti ludilo i iz...ti se na kupcima.

Па ти онда гули паризер. Свака роба има свога купца и цену. Нико не тера никога да купује. Зато најбоља цена...
Ко је уопште спомињао паре пореских обвезника. Ја не.
Опет да нагласим, да си читао и остале теме, тамо сам написао колико уплатим више на рачун државе него што ми она да. А да ми само нове рачуне и уплатнице, никаквих субвенција немам. Немој ширити причу и још горе палити ватру ко добије више пара, кад се те паре лагано врате држави.

Nazad
Vrh