Cena tovljenika na tržištu

Фарма у којој радим је извозила полутке у русије. То су били веома захтевни услови. Долазили су и код нас у инспекцију, све су тражили и гледали. Како се окрене све у 5-6 година.

Фарма у којој радим је извозила полутке у русије. То су били веома захтевни услови. Долазили су и код нас у инспекцију, све су тражили и гледали. Како се окрене све у 5-6 година.
Tako je i sa Voćem i njega ćemo uvoziti iz Rusije

8000 tona mesa to je uvoz preko 40 000 tona kukuruza soje odnosno stocne hrane koju nase svinje nece pojesti tako da ne unistavaju uvozom sam nas tovljace nego i ratare, to se sve moglo proizvesti kod nas a ne dati gotove devize

Brat moj prodaje 250 kom od 150 kg plus trazi 230 din i svi zovu pitaju rezervisu bez kapare ceo dan telefon zvoni zovu pa jel moze cena malo dole tame negde u Solunu su culi da je jeftinije, najgori su ovi sto kolju usluzno oni bi da osiguraju robu na lepu rec bez kapare jer ako nema svinju ne moze da uzmu za uslugu klanja 50 din po kg znaci 7 8000 po kom, obecavaju izvuce pa jel moze malo jeftinije pa kupili su po 200 ne mogu sad 230 jer su se trenutno snasli ko lesinari malo im da zarade od usluge aj malo i da zakinu na ceni tovljenika e vidis ja to sve oteram odma sa kapije jer mi je jako kratak fitilj idi u Solun pa kupi, izmerim kamion pun prazan pare na racun i dovidjenja koliko je toliko je bice bolje drugi put
Ovde sam cesto u ovoj temi jer me zanima i u jos par tema a ono sto ne radim recimo repa ovce to i ne otvarama kad hocu malo da se svadjam i zajebavam onda sam u temi chat
ovaj forum koristim za razmenu informacija smatram da mi je obaveza da napisem ko je i gde tovario ako saznam i kako se krece cena u mom kraju a tako i u drugim temama koje pratim.
Sto se tice ove cene proci ce i ovo ko sto je proslo i ono 300 din hvala bogu puno je toviliste pa polako kako bude ima cemu da se nadam.

Jedna od žešćih fora oko tova svinja- naše svinje su hranjenje na zdrav način a ove uvozne bog te pitaj. A u stvari mi izvozimo našu ne GMO soju a uvozimo GMO sojinu sačmu. Ispada da su uvozne svinje hranjenje zdravo a ne naše.

Moj familijaš u Selu ima farmu svinja zemlju dobija po tom osnovu mada ne koliko bi trebao dobiti. Svake godine pošto ima i svoje zemlje proda lepu količinu Kukuruza i Soje. Koliko sam zaključio iz razgovora sa njim kupuju se samo premiksi ostalo je sa njegovih njiva.

Nazad
Vrh