Cena tovljenika na tržištu

Rezervisano 2 kom, za svinjokolj 240din/kg biće tu oko 150kg kad budu preuzeti.

Za 190din kod nas možeš samo govnjivu lopatu preko ledja da dobiješ, kad im spomeneš :D

Па ти онда гули паризер. Свака роба има свога купца и цену. Нико не тера никога да купује. Зато најбоља цена...
Ко је уопште спомињао паре пореских обвезника. Ја не.
Опет да нагласим, да си читао и остале теме, тамо сам написао колико уплатим више на рачун државе него што ми она да. А да ми само нове рачуне и уплатнице, никаквих субвенција немам. Немој ширити причу и још горе палити ватру ко добије више пара, кад се те паре лагано врате држави.
Ne boj se rodjo za mene,ta najbolja cena koju pominješ ne završi ni kod mojih kera. Svi plaćamo poreze nisi jedini. Ako se pare/ subvencije vrate državi zbog čega se toliko peni na iste?

Pa jel se ne dobija za tovljenike, suprasne nazimice itd. Vama neke stvari ne vredi pričati- kapitalizam prijatelju pa svako za svoje pare može da kupi šta hoće i od koga hoće, kako ja tako i klaničar- bilo domaće, bilo iz uvoza. Te priče o zdravoj domaćoj hrani ostavi nekom drugom ipak i ja neke stvari znam jer nisam baš kuče od juče.

И знаш да се користи лек против ешеријихе коли и клостридије на фармама којем је каренца 78 дана и антибиотици од ~100 дана каренце? Или 6 вакцина које прасе добије у на пример данској за неколико недеља живота?
Да ли знаш колико не знаш?

Koliko verujem u Srpsko poštenje da ako bi mi rekao da je danas utorak morao bih da proverim. Zbog čega se onda Danci ne otimaju za naše zdrave svinje nego mi o njihove bolesne pune antibiotika? Zbog čega ne preplavimo EU sa našom domaćom zdravom hranom nego nam malo malo vrate nazad neku robu?

Е па видиш, некада се овде вакцинисало против класичне куге свиња за разлику од појединих напредних западних земаља и русије где се све уништавало и држао карантин. И сада када вадимо крв старим крмачама проналази се титар ккс. Значи постоји теоретска шанса када би ти потерао свиње и њихове производе преко јевропе, не може преко границе. Али опет, ово не важи за све земље европе па и оне које су у европској унији.
Друга ствар разни приступни уговори, договори у шта све нисмо потписали. Па онда убеђивање и веровање па и од ваше стране, пази сад, овде се не може економски и здравствено оправдано направити свињче, али може ~ 2000 километара одавде, па се довезе овде и буде економски конкурентно.
Али као што сте написали сад је капитализам, зашто да прозводимо када можемо да увеземо (лабус и г 17 +, сад његови кадрови у власти)
Храна је локални стратешки производ а не транспортовати је преко целе европе.
А генетика је тек научна фантастика.

Е па видиш, некада се овде вакцинисало против класичне куге свиња за разлику од појединих напредних западних земаља и русије где се све уништавало и држао карантин. И сада када вадимо крв старим крмачама проналази се титар ккс. Значи постоји теоретска шанса када би ти потерао свиње и њихове производе преко јевропе, не може преко границе. Али опет, ово не важи за све земље европе па и оне које су у европској унији.
Друга ствар разни приступни уговори, договори у шта све нисмо потписали. Па онда убеђивање и веровање па и од ваше стране, пази сад, овде се не може економски и здравствено оправдано направити свињче, али може ~ 2000 километара одавде, па се довезе овде и буде економски конкурентно.
Али као што сте написали сад је капитализам, зашто да прозводимо када можемо да увеземо (лабус и г 17 +, сад његови кадрови у власти)
Храна је локални стратешки производ а не транспортовати је преко целе европе.
А генетика је тек научна фантастика.
Od kad sam se rodio slušao sam priče kako Vojvodina može da hrani pola Evrope,a u stvarnosti da nema firmi iz EU i donacija,viza odavno bi udarili o ledinu.

190 plus pdv minimalna cena ako mesari budu placali ispod da se posalje meil koja klanica i vazdan obecanja samo da ne pravimo protest
Juce bio sastanak u ministarstvu ovo je obecano

Додара, не треба ићи толико далеко. Само погледати на огласима огромну количину половне опреме за фарме свиња које стижу са запада. До 2030-е године, односно сваке године 8 % пропорционално се смањује број пољопривредних газдинстава и обрадивог земљишта. Најдаље у томе отишле холандија и немачка.
Кажу стигла директива од горе...

Nazad
Vrh