Za subvencije je potrebno:
Prijemnica u kojoj su upisani svi podaci od dobavljača grla da ih sad ne navodi sve ali predpostavite da morate da napišete što više ka i broj žiro računa, klanica mora da na PRIJEMNICI napiše sve svoje podatke koji se inače pišu kao i Registracioni broj klanice. Svako grlo maora da ima upisano celokupni broj ušne markice koji se ne ponavlja u nekoj drugoj jer tada sve pada u vodu, težinu svake svinje pojedinačno ne lakše od 90 kg kao i jedinačnu cenu i ukupnu vrednost. Kopija te prijemnice mora da bude overena od strane Veterinarskog Inspektora,
Potvrda o zdravstvenom stanju životinja (Bilet) isto overena od strane Veterinarskog inspektora u kojoj su upisani svi podaci tačno bez izuzetka i overena od strane Insektora koji je upisao kog datuma su grla zaklana.
Najčešće greše Veterinari Veterinarske stanice koji su u proseku na svakom biletu pojeli ili permutovali po nekoliko brojeva tako da sam se za pripremanje dokumentacije dobro pomučio.
Ja sam u Šumadijskom okrugu predao drugi, prvi je predao moj prijatelj isto iz Rače a ja sam mu svu dokumentaciju pripremio. Inače u našem okrugu su predata svega 3 zahteva po novoj uredbi isto sam mu ja pomogao.
Pre nego što odete da predate zahtev dobro se psihički i fizički pripremite jer ćete morati provesti za 100 svinja oko 3 sata sa službenikom u PSSS.
Predlažem jedan forum na ovu temu jer ima mnogo nejasnoća u celom postupku a zahtevi se gledaju kroz lupu.
Kod nas su svinje 170 dinara otkup. Farmske ko se kako izbori. Ja sam juče na sitno tovario 200 ali jedva.