Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Drugar mi rekao dasu skidali 1200-1500kg u izbistu na pocetku. Ne znam ni gde ni koji hibrid.CuO sam da je u Uljmi i Izbistu pronos oko 2000-2500 kg po kj, da li je to istina?
Ako nije sala onda mora da je arenda tamo jedno 400 do 500 eura po jutru?Za Izbistanski atar prica se da im je zemlja jedna od naj kvaltetnijh u Vojvodini.
Nije jaca sa humusom od Crepaje i Srbobrana sigurno....Za Izbistanski atar prica se da im je zemlja jedna od naj kvaltetnijh u Vojvodini.
Kad cena suncokreta ide gore onda ce pratiti situaciju i reagovati a kad je cena mizerna onda nikom nista i “to je trenutna trzišna cena i to je to”. Kakva banda brate mili"Влада ће пратити ситуацију" -
Prelilo se i na Srbiju: "Vlada će pratiti situaciju"
Kako poručuju, to je tako, pre svega, jer je žetva suncokreta na samom početku, što znači da će se cene formirati tek u narednom periodu.www.b92.net
Nemoj da se kladiš,sigurno gubiš.Nije jaca sa humusom od Crepaje i Srbobrana sigurno....
Znam da elan izbiste nikad nije imao kvalitetnu repu dok sam radio kao sezonac u secerani, dok je repa iz crepaje no1. A znam i koliko rodi svega atar od srbobrana prema backom dobrom polju ( kad je ovde u banatu bilo 2 t psenice tamo uvek preko 3 t izbaci i vise). A i cena zemlje u crepaji je mnooogo visoka, mozda i duplo skuplja od izbista. Ovo su neki podaci koje ja znam...Nemoj da se kladiš,sigurno gubiš.
Legenda zivi...Ejj svasta moze da se procita ovde.,
U Crepaji je humus pao drasticno.
Zasto je opao humus? Zato sto se seje 20 god masovno repa-kukuruz-repa-kukuruz... kako i ne bi, uradi tako nesto u idvorskom ataru ne bi uspeo ni dva kruga da okrenes i batalio bi zemlju u parlog. A inace Slobo znam i koliko vam rodi kukuruz u losoj i dobroj godini, zato je kod vas bilo i 10.000-12.000 e/kj, dok kod nas je 6 i 7 hiljada max po kj... ps( dodji da radis idvorske slatine pa da vidis sta je deficit dobre zemlje).Ejj svasta moze da se procita ovde.,
U Crepaji je humus pao drasticno.
A kad su kupili suncokret za 35 a stavili ulje 200 tu vlada se nije setila da prati situaciju,smešni su."Влада ће пратити ситуацију" -
Prelilo se i na Srbiju: "Vlada će pratiti situaciju"
Kako poručuju, to je tako, pre svega, jer je žetva suncokreta na samom početku, što znači da će se cene formirati tek u narednom periodu.www.b92.net
Srbobranski atar je jako velik i ima šarenila što se tiče rasporeda humusa i kvaliteta zemlje, što se tiče obrade tu je manje -više ista.Turija na primer može se reći da što se tiče humusa se kreće od 4% pa do 4,5-4,6% bar 80% atara a neka donja granica je 3,5%.Nije sve u količini humusa za dobar rod ali no.Kod nas u Sremu najkvalitetniju zemlju imaju Golubinčani humus se kreće oko 4% , to mi je pričala laborantkinja u Mitrovici kad sam nosio jedne godine zemlju na analizu , kod mene u Pazovi najviše što je bilo 3.2% . Koliko se kreće humus u Crepaji i Srbobranu ? Što se tiče mog suncokreta neće još nedelju dana minimum.