Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci kad dobijes tonu po kj. taman za arendu kako je nama dobro!
Pa sto je ne spustis???E po ovoj izjavi se vidi kakvi smo. Znači umesto da spustimo cenu arende da i nama ostane nešto , mi ćemo radije da platimo arendu a decu da hranimo crnom zemljom. Svaka čast.
I ja sam bio na protestima.A sta sam preduzeo,pa za pocetak ni gram suncokreta nisam posejao.Zito sto sam posejao i kukuruz ide iskjljucivo kooperantu koji radi sa Agromarketom.Tako da sto se tice moje saradnje sa viktorijom to ide ovako ne kupujem od njih ni njihovo djubre,ni hemiju,ni seme,ne sejem suncokret za njih niti dajem ni zito ni kukuruz...Dosta je bilo jedne godine sto me zavrnuli za 250e obecanih po toni pa ispalo 230!vec tri godine sam ucestvovao na protestima i tu sam video da nas ima svakakvih,mnogi se boje sami sebe,a kamoli da blokiraju puteve,hteli bi da dobiju dobru cenu,a drugi da ginu umesto njih. ne znam ljudi moji sta preduzeti i da li mozemo nesto da preduzmemo,ali ovako ako ostane naderali smo.
Savato nisi trebao ovo da postavis!Sada ce se uvrediti Viktorijanci i smanjjice monopolski uticaj u Srbiji.Mozda se cak i naljute pa rese da ne otkupljuju suncokret.Drzava je omogucila velikim sistemima poput Viktorije i Dijamanta koji su privatno vlasnistvo i na koji ona nema uticaj,da rade sta hoce.Svoje proizvode prodaju po cenama koji oni pozele i na kojima lepo zaradjuju.Takodje isto rade i sa nusproizvodima!Ostvaruju extra profit na raspodeli repromaterijala, gde dobijaju extra marze ali ih ne prosledjuju krajnjem kupcu i sve to rade bez kontrole i saglasnosti ljudi koji to kupuju!U tim transakcijama seme,hemija,djubrivo...cena full da se razduzis od suncokreta i soje,cena u otkupu sto niza kako bi se pokupila sto veca kolicina sirovine za sitne novce ostvaruju EXTRA profit i ojacavaju svoju monopolsku poziciju na trzistu!To su ogromne pare,i otud njima novac i za skupe limuzine,licne dohotke,skupa putovanja,kupovina novih propalih firmi,hoteli,restorani,kockarnice,zemljiste,itd...Zato i ne cudi ovaj clanak koji slucajno procitah veceras: Prema poslednjoj listi Svetskog ekonomskog foruma, među 142 analizirane zemlje Srbija zauzima neslavno šesto mesto po uticaju monopola i kartela na tržište.Gori od nas su samo Angola, Jemen, Venecuela, Haiti i Jermenija.
Kako procenjuju ekonomisti, monopol je najviše prisutan u energetici, komunalnom sektoru i poštanskim uslugama. Postoje i kartelska udruživanja banaka i delova prehrambene industrije (šećer, ulje, mlečna industrija).Mislim da je svima jasno,samo ne znam da li je jasno onome kome treba da bude...