dragan.kovacev
Član
Sejace svako kome su ovi uslovi i cena odgovarali...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mozda kod vas je ovakav rod Kod Nas NE!Suncocret je svima ovde prosek oko 2000kg po H!Kukuruz se bere u klipu prosek je jedna do dve prikolice(ko sad to ima Extra mu rodilo) jednoosovink sa duplim stranicam na h.covek koji dosta radi zemlje mozda cak i najvise u branicevskom regionu kaze da je na suncokretu 15 000e na gubitku.Ja licno oko 1500e!E jbg sad.
Evo naprimer kod nas kuruza je bilo po jutru oko 3 tone x 12/13 dinara to je 36-39000.
A suncokrert oko 2000 kg x 25 to je 50000.
Ne kažem da je to dobra cena suncokreta ali račun sve govori.
Ja sam prodao suncokret pa sad kupujem kuruze.
Još samo nešto(DA ZNAM da bi kukuruz rodio sledeće godine ne bi posejao ni struk suncokreta)
Samo iznosim svoje misljenje.Vec sam napisao u nekoj temi suncokret i sledece godine cu sejati najverovatnije slicno kao i ove godine a glavni razlog za to je nedostatak adaptera za kukuruz.Da to imam nebih ga skoro sejao.inace najvise volim a i najlakse mi je sejati psenicu.Vidi ja o ciframa ne volim da pričam ako baš oćeš ja sam izgubio ove godine više od tebe oohohjjjjjjjjjjjjjjj..........
Izneo sam kakva je situacija kod nas u selu.Kod nas je ove godine ljucki rodio suncokret,(na jednoj njivi sam imao oko 2500 kg po jutru.)Hibrid Kondi.
Ovaj dobar rod je trebao da ide nama na ruku mi smo ga zasluzili...
Bez obzira sto su nas opljackali ove god. ako bude dobre ponude na prolece sejace se, ako ne nece ga sejati mnogi i oni znaju to, tako da ja ocekujem dobre uslove na prolece.
I pošto ide sad gricko?Evo ja ti sad kazem ako nebude cvrstog ugovora ne sejem. Sejacu gricka ,ali konzumni bez ugovora merkatilni jok zivi bili pa videli .
Kod nas je prica ovakva 27 otkupnim mestima a oni nama 25 tj 1 dinar doplate jer smo vec "dobili" 24. Radostan sam ko nova godina eej nisu to male pare 10000 dinara po vagonuKod nas je 27 odmah isplaceno nakon par dana, a doplate dal ce biti videcembecavaju.
Čujem da će I kod nas zz Recolta početi doplatu 2 din,ostali se za sada ne izjašnjavaju.
Jel to iz nekih pouzdanih izvora informacija ili samo rekla kazala.Ja sam dobio informaciju da ce najverovatnije konacna cena biti 30 din sa pdv.Meni je isplaceno po 25din za sad.
Nije počela sa isplatama ,još je u fazi price šta će biti do kraja videćemo ali nisam optimista.Jel pocela Recolta da doplacuje tih 2 din.? Ili samo kruze price!