Cena suncokreta rod 2013.g.

Danas imam neku informaciju verovatno ce biti doplate 2 dinara na tih 25 dinara.A jedan mi trgovac kaze da su ekstra zadovoljni uljari(verovatno zbog cene) i nesto kaze da bi izasli na prolece sa nekom ponudom da njihovo seme obezbede i podele uz ugovore za dz. da se poseje opet suncokret.
Interesuje me da li su oni nekad izasli sa takvim ponudama da obezbede seme i podele seljacima samo da ga seju sto vise
Kaze stara poslovica Zajebes me jednom Sram tebe bilo,Zajebes me dva puta sram MENE bilo!!

Danas imam neku informaciju verovatno ce biti doplate 2 dinara na tih 25 dinara.A jedan mi trgovac kaze da su ekstra zadovoljni uljari(verovatno zbog cene) i nesto kaze da bi izasli na prolece sa nekom ponudom da njihovo seme obezbede i podele uz ugovore za dz. da se poseje opet suncokret.
Interesuje me da li su oni nekad izasli sa takvim ponudama da obezbede seme i podele seljacima samo da ga seju sto vise
pouzdno tvrdim da se kod nas suncokret nece sejati ovoliko koliko se sejalo ove godine.ljudi su ogorceni i izmanipulisani,rcunali su na neke pare a one su otisle u dzepove uljara i nakupaca...

U Macvi se ne seje suncokret, ili vrlo malo,pa ne bih trebao ni da pisem o njemu, ali moram, je l tako je i sa drugim kulturama.Dace oni seme za DZ, dace i fungicid, samo da se poseje, ali na iducu jesen ce i da daju cenu od 17 din, i sve to lepo naplate.Najbolje je ne posejati ga, pa neka uvezu, ili neka zatvore uljare, ali ljudi ne znaju sta da seju, nesto moramo, a sve uzese za DZ.

Ja licno bih podrzao predlog nekih clanova da se stvori nasa asocijacija koja ce za pocetak suncokret da izvozi za Madjarsku.Neka je jeftinije 10 din opet bih ga izvezao nebih vise davao lopovima.

Viđeno ,pre 5-6 godina.

VOJVOĐANSKI SUNCOKRET U MAĐARSKU ZA 400 EVRA PO TONI
Beograd, 8. oktobar 2013.
suncok8.10.jpg
Domaće trgovačke kompanije koje su merkantilno zrno suncokreta kupile od vojvođanskih ratara po ceni od 27 do 30 dinara po kilogramu ovih dana ga izvoze u Mađarsku po 400 evra po toni. Prema informacijama iz Mađarske, nije izvesno da će ova cena ostati na snazi, jer uljara u Mađarskoj zna naše otkupne cene. Ali, ako prodavci iz naše zemlje ponude veće količine, cena od 400 evra po toni može se ustaliti. Izvor „AgroServisa” kaže da je cena od 340-380 evra po toni za naše manje izvoznike realna. Za ratare u Mađarskoj najniža cena je 41 dinar po kilogramu, a „velikim gazdama” se plaća 45 dinara po kilogramu

ja u ovaj agroservis neverujem bas kad citam na "Agroinform- Árú tőzsde" da kod njih na berzi suncokret cena 290 euto/t

VOJVOĐANSKI SUNCOKRET U MAĐARSKU ZA 400 EVRA PO TONI
Beograd, 8. oktobar 2013.
suncok8.10.jpg
Domaće trgovačke kompanije koje su merkantilno zrno suncokreta kupile od vojvođanskih ratara po ceni od 27 do 30 dinara po kilogramu ovih dana ga izvoze u Mađarsku po 400 evra po toni. Prema informacijama iz Mađarske, nije izvesno da će ova cena ostati na snazi, jer uljara u Mađarskoj zna naše otkupne cene. Ali, ako prodavci iz naše zemlje ponude veće količine, cena od 400 evra po toni može se ustaliti. Izvor „AgroServisa” kaže da je cena od 340-380 evra po toni za naše manje izvoznike realna. Za ratare u Mađarskoj najniža cena je 41 dinar po kilogramu, a „velikim gazdama” se plaća 45 dinara po kilogramu

na berzi u budimpešti se trguje suncokretom po 33,60 din/kg (87 forinti, 100 forinti je 38.63din.), sa isporukom 13.11. 2013god. gleda se NAPR 1311 pa se sami uverite:
http://client.bse.hu/topmenu/trading_data/commodities_market/grainfutures?showfull=true

velika pljacka i prevara to se zna ali cuti se niko nista ne reaguje izgleda da smo svi zadovoljni cenam svega i sledeca godina ce biti takva sa cenam mi jos nismo svesni koje na vlast dosao i kome dopustaju dase bogati na grbaci poljoprivrednika jer tu se jedino moze uzeti pare i ogroamn kapital to im je ostalo gde mogu da uzmu i da nas prave ludim da nezanmo sta se desava ali ko nam je kriv da smo barem jednom slozni u necemu bilo bi ovo sve drugkcije jbg srbija je ovo drzva bez zakona vec decenijama nek smo mi zivi iz zdravi sve ce to biti o.k a njima nek sudi neko drugi ako za to bude prilike

Da se prestavim, ja sam Dragisa i aktivan sam u postu o kupinovom Vinu.

Postovani, citam vas post i vidim da ima puno problema oko cene suncokreta iz godine u godinu, kao i sa ostalim poljoproizvodima. Ako je neko zainteresovan imam u ponudi presu za cedjenje ulja iz uljarica. Hladno cedjeno ulje od suncokreta je kvalitetnije od rafinisanog i ostaje Vam pogaca za ishranu stoke. Kapacitet je 400 kg na dan prerade suncokreta i dobijate na 100 kg suncokreta 30 kg ulja (istalozenog).

Srdacan Pozdrav

Nazad
Vrh