Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
''Garantova cena će biti 73 dinara uz predaju dokumentacije u najbliže trezore, ali to su neke nezvanične informacije.''to sto pise OD se tako i pise
dole isto imas cenu OD
Problem akontnih cena suncokreta
Poslednji izveštaj Produktne berze prikazao je cenu suncokreta od 67,11 din/kg bez PDV-a, dok su pojedini otkupljivači tokom i posle žetve nudili i manje, što je daleko od "dogovorene".
"Cena još nije formirana definitivno. Garantova cena će biti 73 dinara uz predaju dokumentacije u najbliže trezore, ali to su neke nezvanične informacije. Tu je nastao problem kod akontnih cena koje su se kretale od 55 od šestdeset i nekog dinara", kaže naš sagovornik.
pa evo ovako...ne kapiram ali ok
meni je na samom pocetku bilo potpuno nejasno da ce privatni otkuplijivac ici sebi u stetu do te cene od 73din
jer bi po pravilu svi trebali biti na ceni koja je do ove pomoci drzave od 7,8din i cene 73din,dakle nekih 65din bi trebala biti kod svih otkupljivaca....zbog toga sto to nije,nista se dalje ni nezna kako ce sve ici
pa nece te imati kao klijenta ako ti ne doplate... meni se na primer desilo kada je suncokret bio 32 din i dobio sam 30 din da mi otkupljivac (kome ne predajem vise) kaze da da bice doplata... i tako do proleca i nove setve. kada sam posle u novoj vrsidbi rekao da mi nikada nije dato ta 2 dinara (a predao sam kod drugog da me ne bi zajebala opet) kaze - pa dala sam onim ljudima koji su mi sledece godine predalima znam to sve
neki otkupljivaci otkupljuju po 60 a razliku od na primer 5 ili 7 dinara ce dati ali za mesec dana ili 40 ili 50dana kako ko. (a desavalo se da na kraju kazu - nema doplate). ovo je najvaznije sto si napisao,ko ce njega primorati da isplati vecu cenu iako je dogovorena minimalna od 73din
mozes li da okacis uredbu ili stavis link ka njoj?Izasla je uredba. Malo je nejasna u smislu sta treba podneti kao dokaz o isporuci suncokreta.
Оће,оће све трчи али се спотиче није обуо патике за протесте.Nabasao sam na FB na ovo:
https://agrosmart.net/2022/09/27/za...ShHnhe64i2Ntf4ua_r6ChGUC1EfqY4qMIDx1bA6lIhnG0
Mozda nam se javi Nedeljko da nam kaze nesto vise jer ocigledno se sve zna ali se nista ne zna..
Pa vidim da ga nema zato i kazem.. Ovako kad se ne javlja samo potvrdjuje tvrdnje ovih sto kazu da je Stig izdao, ako nije tako najbolje da se javi i da objasni kako je i do cega doslo jer te podele i razjedinjenja ne vode nigde. Prvo cemo da se rasparcamo po celoj drzavi gde vec necemo moci nista da dobijemo a onda ce i ta manja udruzenja poceti da se parcaju. Sutra ce kod njega u udruzenju da se pojavi neko ko ce da odvede pola ljudi na drugu stranu i to je sve samo nije interes poljoprivrednika...Оће,оће све трчи али се спотиче није обуо патике за протесте.