Cena Suncokreta 2011

Namerno je pustena prica pre 10-tak dana kako je u svetu pojeftinio suncokret,cena ulja ne vidim da je pojeftinila?!Kakva je razlika prosla i ova godina?Gde je dobit a razlika ce najverovatnije biti 6-7 dinara u njihovu korist pa pomnozite sve to sa prinosom od 3t/ha pa puta 170.000 hektara zasejanih....3570000000 mil.dinara...pa vi vidite kako se stice kapital i monopol...A cena ulja ista,e moj Tadicu,ako znas za ovo a pustas da se to radi, na izborima si puko...

Ma, kratko je pamcenje, zaboravice se, a i pred izbore i ovako ide drugi deo subvencije, taman povoljno po njih, zabole njih za poljoprivredu. Iz Bg-a sve izglda drugacije. A na izborima su mene izgubili kao glasaca, jos proletos.

Kolika je cena na Budimpešti?

Raca isplaćuje 31.5 din a na predaji nema gužve i redova kao što je to pre bilo što znači da nema suncokreta zasejanog a cena pada ili je niža od prošlogodišnje i to govori o nečemu.

Poslednja izmena:
prodao sam kukuruz bosancima,kaze sofer da uskoro pocinju da vuku suncokret iz Madjarske ogromne kolicine negde u okolini Brckog ima uljara......bosancima se isplati placati 370 eura u Madjarskoj? pa i ja bi dao odmah za te pare.......

uljare mozes da blokiras otkupna mesta ne kako onda ljudi da predaju suncokret od ove toplote spala vlaga na suncokret ispod 9% a to niko ne nadohnadi

Tačno mi je krivo što ne živim u Hrvatskoj.Ovo što nama rade tamo ne bi prošlo ni od strane države niti seljaka.Sve bih ja razumeo i složio se sa 31-32 dinara/kg kad bi oni srazmerno padu cene suncokreta snizili cenu ulja.

Znaci ipak su nas odradili, ispadosmo magarci ali suncokret cemo sejati i sledece godine ali u snovima uljara tako da ove godine je posejano malo a sledece godine dali ce se neko usuditi da ga seje ?ako je sa malo posejanih povrsina losa cena kolika ce biti ako se poseje mnogo? mozda nasoj drzavi netreba ulje? kakva je to strategija uljara ili ministarstva poljoprivrede? da uvezemo sledece godine suncokret.

znaju oni da će se suncokret sejati zbog plodoreda ali mislim da je vreme da se razmišlja o kučnom skladištenju kao o jedinom rešenju tvoja roba kod tebe i čekaš cenu kukuruz u ambar a žito i suncokret u silos ili neki drugi objekat

Ako ostane ova cena i kasnije,kod mene suncokreta upola manje,takodje i zita,mater im lopovsku,dokle ce vise da kradu...::jako_besan::::jako_besan::::lose::::lose::

Nazad
Vrh